GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΑΔΕ: «Σκανάρισμα» της εφορίας ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα ΙΧ, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας - Έως 10.000 ευρώ τα πρόστιμα

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο Η νέα βάση δεδομένων και οι έλεγχοι στον δρόμο

  • Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
  • Η νέα βάση δεδομένων και οι έλεγχοι στον δρόμο

Διασταυρώσεις και ελέγχους ανά εξάμηνο θα πραγματοποιεί η εφορία σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό περίπου 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων, με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργείται ένα κεντρικός μηχανισμός που θα παρέχει άμεσα στην ΑΑΔΕ και στο υπoυργείο Μεταφορών τις πληροφορίες για τα παράνομα οχήματα και τους οδηγούς προκειμένου να τους επιβάλλονται τα νέα και αυξημένα πρόστιμα.

Το πρόγραμμα αυτό θα είναι «φορτωμένο» και στα Tablet που θα έχουν οι εφοριακοί για να μπορούν να «σκανάρουν» τις πινακίδες των ΙΧ και να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι, αν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας και αν κάποιο όχημα θα έπρεπε, κανονικά, να βρίσκεται σε ακινησία.

Ο νέος μηχανισμός της ΓΓΠΣ και το ειδικό λογισμικό θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι πρώτες «κρούσεις» θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όταν εντοπίζονται οχήματα δηλωμένα σε ακινησία θα «πέφτουν» πρόστιμα της τάξης των 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή που ενεργοποιεί το νέο πλαίσιο, οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι θα διενεργούνται μια φορά ανά ημερολογιακό εξάμηνο και οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα:

Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος. Επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης ή του ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου του οχήματος ή της βεβαίωσης περί μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, κατά περίπτωση, και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.

Επαναληπτικοί έλεγχοι

Καμπάνες 10.000 ευρώ για παράνομη κυκλοφορία



Δεν υπάρχουν σχόλια