GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χόρτα – σκουπίδια – ακαθάριστοι χώροι: για τους πολίτες έχει πρόστιμα, για τους δήμους όμως;

Με την απειλή σοβαρών προστίμων και άλλων κυρώσεων – και ορθώς – η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλλει τέλος στην ασυδοσία των μη καθαρισμένων και...

Είναι αλήθεια, ότι πολλές πυρκαγιές δεν θα είχαν προκληθεί ή δεν θα είχαν αυτή την έκταση, αν στο διάβα της φλόγας δεν έβγαιναν μπροστά τα ακαθάριστα οικόπεδα ή χωράφια, μέσα στα οποία υπάρχει και ύλη που κάνει πιο εκρηκτικό το μείγμα για την επέκταση της φωτιάς.

Μέχρις εδώ όλα καλά και όλα όπως πρέπει να γίνουν. Οι ασυνείδητοι πρέπει να πληρώσουν!

Τι γίνεται όμως με τις κοινόχρηστες εκτάσεις και τις δημοτικές εκτάσεις, των οποίων την ευθύνη έχει ο εκάστοτε Δήμος; Και τι γίνεται με τις στοίβες σκουπιδιών, ιδιαίτερα σε οικισμούς απομακρυσμένους όπου τα απορριμματοφόρα περνούν όποτε το θυμηθούν;

Αγανακτισμένοι οι πολίτες!

Πληθαίνουν τα μηνύματα διαμαρτυρίας των δημοτών σε Δήμους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, τα οποία καταφθάνουν στα γραφεία του «Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων» και κάνουν λόγο για «επιλεκτική συλλογή απορριμμάτων»!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση κατοίκου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών: «έρχονται και παίρνουν τα σκουπίδια μόνο όταν τους τηλεφωνήσουμε εμείς ή όταν υπάρχει καμιά γιορτή στην περιοχή…».

Η δυσοσμία εννοείται τις ημέρες της έντονης ζέστης είναι μεγάλη, όπως και η μόλυνση του εδάφους από τα υγρά των σκουπιδιών που αποστραγγίζουν στο χώμα ή τους δρόμους!


Φίδια και χόρτα!

Άλλες καταγγελίες που έρχονται από πολίτες του Δήμου Τοπείρου, κάνουν λόγο για «ακαθάριστα οικόπεδα και εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο και είναι νούμερο ένα κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς!»

Κάτοικος της περιοχής του Δήμου αναφέρει: «έχουμε καθαρίσει πολλές φορές μόνοι μας το χώρο, διότι εκτός από τα σκουπίδια και τα ψόφια ζώα που βρίσκουμε εκεί και μυρίζουν, υπάρχουν πολλά φίδια, τα οποία είναι κίνδυνος για τα σπίτια μας…»

Και συνεχίζει: «έχουμε τηλεφωνήσει στις υπηρεσίες του Δήμου, μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν, αλλά μας είπαν να προσέχουμε τα δικά μας οικόπεδα και να τα καθαρίζουμε γιατί θα μας βάλουν πρόστιμα. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν, μας είπαν…»


Αδιαφορία και δύναμη εξουσίας!

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι η εκάστοτε εξουσία κοιτά πως θα επιβληθεί στο λαό της και όχι ποιες είναι οι ευθύνες της έναντι αυτού!

Έτσι και στην περίπτωση των καθαρισμών χώρων από χόρτα και σκουπίδια για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών αλλά και για την υγιεινή των χώρων. Οι Δήμοι κάνουν επίδειξη δύναμης, σκεπάζοντας τις δικές τους ευθύνες με απειλές!!!

Και οι περιπτώσεις των Δήμων Μαρωνείας – Σαπών και Τοπείρου, είναι φυσικά ενδεικτικές. Υπάρχουν τόσοι άλλοι δήμοι που κάνουν πως δεν ακούν και δεν βλέπουν τις ευθύνες τους, ενώ ξέρουν και τρέχουν όταν πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο σε έναν πολίτη για μία παράβασή του.

Μόνο που στις Δημοκρατίες, δεν υπάρχουν «μονόζυγες» πολιτικές! Οι ευθύνες ανήκουν ισότιμα και ισόνομα σε όλους.

Τους Δήμους λοιπόν και κάθε εξουσιαστή, ποιος θα τον ελέγξει; 




Δεν υπάρχουν σχόλια