GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Ο Αυτισμός μέσα απο τους γονείς των παιδιών!

Ο Σύλλογος Γονέων,Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Aspergerδιοργανώνει σήμερα και αύρ...


Ο Σύλλογος Γονέων,Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Aspergerδιοργανώνει σήμερα και αύριο ενημερωτικό διήμερο με θέμα: «Ο Αυτισμός μέσα από τα μάτια των γονέων», με προσκεκλημένη τη Μαρία Λευτάκη κοινωνική λειτουργό – συγγραφέα και μητέρα παιδιού στο φάσμα του Αυτισμού.

Σήμερα  το  πρωί  η κα Λευτάκη και μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου Κομοτηνής, όπου ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν μαθητές και προσωπικό για το θέμα του Αυτισμού και της νευροδιαφορετικότητας μέσα από βιωματικά διαδραστικά παιχνίδια.  

Η Ημερίδα θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στις 11, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, όπου η Μαρία Λευτάκη θαπαρουσιάσει το βιβλίο της “Ο φίλος μου ο Ανδρέας είναι αυτιστικός” και η Περιστέρα Παλάζη, φιλόλογος, θα  μιλήσει για την εμπειρία και τα συναισθήματά της ως μητέρα αυτιστικού παιδιού.

Θα ακολουθήσει διάλογος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού. Η εκδήλωση του Σαββάτου είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ μετά το πέρας της θα δοθούν με κλήρωση 10 δωρεάν βιβλία.


Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος Γονέων,Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.

Σήμερα είναι εγγεγραμμένα 74 μέλη, από τα οποία περισσότερα από 40 είναι γονείς με παιδιά στο φάσμα της διαταραχής.

Οι δράσεις του Συλλόγου έως σήμερα αφορούν την οργάνωση εκπαιδευτικών διαλέξεων με διακεκριμένους επιστήμονες για το θέμα της αυτιστικής διαταραχής, τις ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων αυτών, θέλοντας να γνωστοποιηθεί ότι ο αυτισμός δεν είναι ένα θέμα ταμπού αλλά ένα θέμα που αφορά όλους.

Διοργανώνονται εκδηλώσεις και εμψυχωτικές συναντήσεις για τη συναισθηματική ενίσχυση των ατόμων αυτών αλλά και των οικογενειών τους και έως έχουν βοηθήσει σε αυτό το Ίδρυμα Ωνάση, οι Θυγατέρες της Πηνελόπης, η διαδικτυακή ομάδα Γυναίκες της Κομοτηνής αλλά και οι δημοσιογράφοι της Κομοτηνής .

Από το χειμώνα του 2018 λειτουργεί Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των μελών, με εξατομικευμένη διδασκαλία, στο οποίο ηγείται μια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής ενώ το τμήμα υποστηρίζεται και από εθελοντές, γυμναστές, μουσικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.α. Τα έξοδα της μισθοδοσίας καλύπτονται από επιχορήγηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οργανώννονται ακόμη μαθήματα κολύμβησης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και γυμναστικής με το Δήμο Κομοτηνής όπου  και οι δύο φορείς στηρίζουν με κάθε τρόπο το φορέα.

Ο σύλλογός  είναι ένα επίσημο, πιστοποιημένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που ελέγχεται από την Κοινωνική Υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα έσοδά του προέρχονται από τις ετήσιες συνδρομές των μελών του καθώς και από χορηγίες που μας αποδίδουν σύλλογοι και μεμονωμένα άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια