GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί η Αθήνα ανησυχεί για το “γκριζάρισμα” της Θράκης στις Ευρωεκλογές;

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο των “ΝΕΩΝ” – ίσως η πρώτη φορά τόσο εμφανέστατα – η Αθήνα δείχνει να ανησυχεί για το εκ νέου “γκριζάρισμα” της Θράκ...



Στο σημερινό πρωτοσέλιδο των “ΝΕΩΝ” – ίσως η πρώτη φορά τόσο εμφανέστατα – η Αθήνα δείχνει να ανησυχεί για το εκ νέου “γκριζάρισμα” της Θράκης στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Είναι η πρώτη φορά; Σαφώς και όχι, μιας και το 2014 αλλά και το 2019, το κόμμα του DEB, έκανε ισχυρή εμφάνιση και πέτυχε να είναι το πρώτο σε ψήφους, αφού οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, δεν απείχαν και ψήφισαν το κόμμα που τους υποδείχθηκε απο το Τουρκικό Προξενείο μέσα στα Τεμένη, χώρους λατρείας και εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Οσο και αν ακούγεται ουτοπικό, η Αθήνα ανησυχεί για την επανάληψη αυτού του φαινομένου και ιδιαίτερα η κυβέρνηση, που διακρίνει ότι η πολιτική των “ισονομίας και ισοπολιτείας” με “επιδερμικές” παρεμβάσεις και επεμβάσεις, με το Τουρκικό Προξενείο να αλωνίζει κυριολεκτικά στην περιοχή και την οικονομία της Θράκης να μεταβιβάζεται σε χέρια τουρκικών συμφερόντων και ελέγχου.

Είναι όμως αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα εκλογικό ή συμβαίνει κάτι βαθύτερο;

Σίγουρο είναι, ότι στη Θράκη απο το 1996 συμβαίνουν πολλά, που με στρατηγικό σχέδιο της Άγκυρας υλοποιούνται σε βάρος πρωτίστως της μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία και εργαλοιοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε απο την Τουρκία ως μέσο πίεσης στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.

Αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε εξ΄ αρχής με μία λανθασμένη πολιτική, η οποία και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις τη μουσουλμανική μειονότητα ως “πολιτιστική και θρησκευτική μειονότητα” και απο την άλλη να την βάζεις στο τραπέζι διμερών επαφών με την Τουρκία και να δέχεσαι ότι “η τουρκική γλώσσα θα είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα των Ελλήνων μουσουλμάνων”. Με ποια λογική τίθεται θέμα “μουσουλμανικής μειονότητας” για την Τουρκία, όταν οι Τουρκογενείς στη Θράκη είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους υπόλοιπους μουσουλμάνους; Και με ποια λογική δέχεσαι και χαρίζεις ένα μέρος του λαού σου, σε μία χώρα που επωφθαλμιά την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας σου;

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά.

Η Θράκη περνά στο περιθώριο, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση μειώνουν το πληθυσμιακό δυναμικό, η οικονομία πιάνει “πάτο”, η ανεργία αγγίζει το 70%, το δημογραφικό καταγράφει δυσοίωνα ποσοστά για υπογεννετικότητα, η Θράκη γερνάει, η οικονομία της χάνεται και πάει σε άλλα χέρια!

Παράλληλα, οι υπηρεσίες που έχουν στην ευθύνη τους την παρακολούθηση της τουρκικής επέλασης στην Ελλάδα μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας, επι της ουσίας μειοδοτούν ανοιχτά, ελάχιστοι εκ των στελεχών κρατούν “Θερμοπύλες”, όλα ξεπουλιούνται στο βωμό της πολιτικής κατανάλωσης και της “κονόμας” των εγκάθετων αμφοτέρων των πλευρών σε ελληνικές και τουρκικές υπηρεσίες εντός Ελληνικού Εδάφους.

Και σήμερα η Αθήνα, λόγω των εκλογών της Ευρωβουλής, αρχίζει και ανησυχεί εκ νέου! Ανησυχεί γιατί δεν βρίσκει “ερίσματα” μέσα στη μειονότητα για να πάρει ψήφους ή γιατί βλέπει ότι είναι απόφευκτο να υπάρχει ένα “ανθελληνικό κόμμα” στους κόλπους της Ευρωβουλής αύριο και σε ελάχιστα χρόνια εντός της Βουλής των Ελλήνων;

Προφανώς έρχεται και είναι μπροστά μας!

Η Θράκη και δη η Ξάνθη και η Ροδόπη είναι “γκρίζες” πολιτικές και εθνικές ζώνες, έχουν χάσει την εθνική πολιτική δεδηλωμένη απο καιρού με τις μειοδοτικές τάσεις των κομμάτων να ανέχονται εγκάθετους του Προξενείου της Κομοτηνής μέσα στα ψηφοδέλτιά τους για να παίρνουν ποσοστά και έδρες και ιδού τώρα, πως “αλώθηκε” και το εκλογικό σώμα, που θα συσπειρώνεται σε ένα τουρκικό κόμμα όπως το DEB και όχι στα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Το ότι ο Πρωθυπουργός πήρε το ρίσκο να θέσει υποψήφιο μέλος της μειονότητας στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αυτό δεν το έπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά έτσι άφησαν ανοιχτό το πεδίο δράσης του ανθελληνικού DEB.

Είναι αργά για δάκρια… Αθήνα! Η Θράκη “γκριζάρει” και θα “γκριζάρει” συνεχώς όσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι εκτός εθνικής γραμμής και διέπονται απο τις λογικές της ψηφοθηρίας και της εθνικής μειοδοσίας!

Ακόμα και Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη να μετατραπεί η Θράκη, υπο την κυριαρχία και τον έλεγχο των ΗΠΑ, η Τουρκία αξιώνει και θα έχει τον ρόλο που εκείνη θέλει. Τουτέστιν συνδιοίκηση, η οποία συντελείται εν κρυπτώ απο το 2004 και μετά και σε λίγο θα είναι και επίσημα στη ζωή μας!

Τα γράφουμε απο το 1996, αλλά είμαστε η τρομολάγνοι, οι εθνικιστές, οι τουρκοφάγοι, οι…οι…οι…

Δυστυχώς η ιστορία και τα γεγονότα, μας δικαιώνουν!

Αλλά ακόμα και τώρα, έστω και στο χείλος του εθνικού γκρεμού που έφτιαξε η πολιτική των Αθηνών για τη Θράκη, υπάρχουν λύσεις!

Εχει την πολιτική ανδρεία και το εθνικό σθένος να τις υλοποιήσει κανείς απο το πολιτικό προσωπικό της χώρας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια