GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερντογάν: “Ευχές” για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης μέσω κοινωνικών δικτύων

Μήνυμα με «ευχές» για την 571η επέτειο της «κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» έστειλε στους Τούρκους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο ...


Μήνυμα με «ευχές» για την 571η επέτειο της «κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» έστειλε στους Τούρκους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο σπουδαίες νίκες της παγκόσμιας και της τουρκικής ιστορίας».

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ερντογάν αναφέρει ακόμη πως «οι ηρωικοί στρατιώτες» του Μωάμεθ του Πορθητή «μας δίνει σήμερα έμπνευση για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Συγχαίρω την 571η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις πιο σπουδαίες νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της ιστορίας μας. Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς κατακτήθηκε αυτή η ευλογημένη νίκη. Η στρατιωτική ιδιοφυΐα, η επιμονή και η αποφασιστικότητα του ηρωικού μας στρατού και η νίκη του αγαπημένου μας έθνους, η δίκαιη διοίκηση του μεγάλου πολιτικού Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ».

Ο Τούρκος πρόεδρος επισημαίνει ακόμα ότι η Κωνσταντινούπολη, η οποία «φέρει τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες», συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών πόλεων του κόσμου ως επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της Τουρκίας.

«Η πίστη, η αποφασιστικότητα και το κουράγιο που επέδειξαν ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (ο Μωάμεθ ο Πορθητής) και οι ηρωικοί στρατιώτες του κατά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μας δίνει σήμερα έμπνευση για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα» προστίθεται στο μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο καταλήγει:

«Με αφορμή την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μνημονεύω με ευσπλαχνία, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ και τους αγαπητούς μας μάρτυρες που μας άφησαν κληρονομιά αυτή τη μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια