GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ήττα για τον Ολυμπιακό από την ανώτερη Ρεάλ 87-76

Πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή ο Ολυμπιακός, αλλά ηττήθηκε 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague, στο Βερολίνο...


Πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή ο Ολυμπιακός, αλλά ηττήθηκε 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Final-4 της Euroleague, στο Βερολίνο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο, προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση αλλά τελικά αποδείχθηκε ανέφικτο. Έτσι, η «Βασίλισσα» θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (26/5, 21:00)

Οι Πίτερς (23), ΜακΚίσικ (17) και Γκος (16) ήταν οι κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους», ενώ ο Τζανάν Μούσα πέτυχε 20 πόντους για τη Ρεάλ.

Ο Ταβάρες με κάρφωμα άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ, ενώ ακολούθησε κρεσέντο τριπόντων. Κάνααν και Πίτερς βρήκαν στόχο για τον Ολυμπιακό, με τον Χεζόνια με τρία και τον Μούσα να απαντάει για τη «βασίλισσα» (14-6). Ο Ουόκαπ απάντησε για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο ο Καμπάτσο αρχικά και ο Μούσα με νέο τρίποντο έδωσαν στους Μαδριλένους «αέρα» 11 πόντων (19-8). Ο Φαλ με φόλοου κάρφωμα έβαλε το όνομά του στους σκόρερ του ημιτελικού, ωστόσο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα κακός στην άμυνα και χωρίς λύσεις στην επίθεση. Η Ρεάλ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +18 (28-10) με 9 συνεχόμενους από τους Ταβάρες και Γιαμπουσέλε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Πετρούσεφ με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 28-15, με τη Ρεάλ να απαντάει με τον ίδιο τρόπο με τους Κοζέρ και Πουαριέ να σκοράρουν. Κάνααν και Ροντρίγκες σημείωσαν από ένα τρίποντο, με τον Πουαριέ να στέλνει την «βασίλισσα» στο +20 (38-18). Ο ΜακΚίσικ με γκολ-φάουλ έφερε τον Ολυμπιακό στους 21 πόντους, με τους Καζέρ και Γιαμπουσέλε να δίνουν νταμπλ σκορ στους Ισπανούς (42-21). Ο Ολυμπιακός με βολές και καλάθι από τον ΜακΚίσικ μείωσε στους 18 (47-29), με τη Ρεάλ να σκοράρει ακατάπαυστα με τους Μούσα, Πουαριέ και Γιουλ. Με buzzer beater του ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 19 πόντους (56-37).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξει το momentum και να επιστρέψει στον αγώνα. Ο Πίτερς και ο Ουόκαπ έτρεξαν ένα μίνι σερί 6-0 και μείωσαν σε 56-43, ενώ στη συνέχεια με καλάθια από τους Χεζόνια και Ουίλιαμς-Γκος το σκορ έγινε 58-45. Ο Μούσα διατηρούσε τη Ρεάλ σε διαφορά ασφαλείας, όμως ο Πίτερς βγήκε μπροστά και με 8 προσωπικούς του πόντους έκλεισε την ψαλίδα στο -10 (66-56). Ο Γιουλ με τρίποντο, ο Πίτερς με ακόμα ένα καλάθι και ο Πουαριέ με δύο βολές διαμόρφωσαν το 71-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στον επίλογο ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει προσπαθώντας να ρίξει τη διαφορά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα δεκάλεπτα:28-10, 56-37, 71-58, 87-76.

Ρεάλ Μαδρίτης (Τσους Ματέο): Καμπάτσο, Εντιαγέ, Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Κοζέρ, Ρούντι, Χεζόνια, Γιαμπουσέλε, Αμπάλντε, Μούσα, Ταβάρες, Πουαριέ.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Γκος, Ράιτ, Κάνααν, Λαρεντζάκης, Μήτρου – Λονγκ, Φαλ, Παπανικολάου, Πίτερς, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ, ΜακΚίσικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια