GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητικότητα Erasmus+ της Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Δ.Ι.Ε.Κ.) Ξάνθης με δύο ροές καταρτιζομένων, στη Λεμεσό της Κύπρου

Στις 31 Μαρτίου 2024 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η κινητικότητα Erasmus+ της Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Δ.Ι.Ε.Κ.) Ξάνθης με δύο (2) ροές καταρτιζο...

Στις 31 Μαρτίου 2024 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η κινητικότητα Erasmus+ της Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Δ.Ι.Ε.Κ.) Ξάνθης με δύο (2) ροές καταρτιζομένων, στον εταίρο μας ERCI στη Λεμεσό της Κύπρου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος με κωδικό 2023-1-EL01-KA122-VET-000125013 και τίτλο «Cooperation in Europe: VET student internship, e-modernisation and green entrepreneurship» της δράσης ΚΑ1-Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μετακινήθηκαν από 16/03/2024 έως 31/03/2024, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σ.Α.Ε.Κ. Ξάνθης των ειδικοτήτων του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας (Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας και Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης, Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων) και του τομέα Αισθητικής & Υγείας (Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Ειδικός Αισθητικής & Τέχνης του Μακιγιάζ, Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμοί Νυχιών και Ονυχοπλαστικής).

Δίπλα σε επιστήμονες και έμπειρους, καταξιωμένους επαγγελματίες, οι μετακινούμενες/οι είχαν την ευκαιρία, μαθητεύοντας μέσα σε επιχειρήσεις και σε πλήρως εξοπλισμένους χώρους εργασίας, να γνωρίσουν καλές πρακτικές, να καταρτιστούν σε τεχνικές, προϊόντα και υπηρεσίες πάνω σε θεματολογία αιχμής της ειδικότητάς τους, τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και αειφορικής διαχείρισης. Παρακολουθήσαν επίσης σεμινάρια κυπριακής διαλέκτου, ιστορίας, κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του νησιού και νεανική επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα συμπλήρωσαν πολιτιστικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στη Λεμεσό, τη Λευκωσία, τη Λάρνακα, την Πάφο και στο παραδοσιακό χωριό Όμοδος.

Οι καταρτιζόμενες/οι ευαισθητοποιήθηκαν περιβαλλοντικά, αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη, γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες τόσο σχετικά με την ειδικότητά τους, όσο επίσης ηλεκτρονικές και δεξιότητες κοινωνικές, επικοινωνιακές, συνεργασίας και αποδοχής της πολυπολυτισμικότητας, μέσα από τις συναναστροφές τους με ντόπιους -ως ένα άλλο κομμάτι του ελληνισμού- και αλλοδαπούς κατοίκους και τουρίστες της Κύπρου. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ως δράση εξωστρέφειας, έδωσε κίνητρα σε ωφελούμενες/ους να αναγνωρίσουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες, επιχειρηματικές ιδέες και συνεργασίες.

Οι μετακινούμενες/οι επικοινωνούν σε όλους τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτές και στο κοινό, τις εντυπώσεις που αποκόμισαν, μεταφέρουν, εφαρμόζουν και ενσωματώνουν τις γνώσεις και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος Erasmus+. Με το πέρας της κινητικότητας τους απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων και συστατικές επιστολές από τους εργοδότες-συνεργάτες του προγράμματος. Επίσης, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Σ.Α.Ε.Κ. Ξάνθης θα τους απονεμηθούν, σε συνεργασία με το φορέα υποδοχής ΕRCI, τα Πιστοποιητικά Κινητικότητας Europass.

Υπεύθυνη οργάνωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος ήταν η Διευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ. Ξάνθης, κα Ζαφειρούλα Κοτσάκη, ενώ στην υλοποίησή του συμμετείχαν η Υποδιευθύντρια κα Μαρκέλα Δοξαρά και οι εκπαιδευτές/τριες Γεωργία Παραστατίδου και Παναγιώτης Μανιάς.

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που αποτελεί την Ελληνική Εθνική Μονάδα Συντονισμού των προγραμμάτων Erasmus. 







Δεν υπάρχουν σχόλια