GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Chroming: Ποιο είναι το νέο επικίνδυνο challenge στο TikTok

Νέο επικίνδυνο challenge κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα στο TikTok, θέτοντας σε κίνδυνο τη σω...


Νέο επικίνδυνο challenge κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα στο TikTok, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και εφήβων.

Ο λόγος για το chroming, το οποίο δεν είναι τίποτα  άλλο από το να εισπνεύσεις τοξικές ουσίες για να φτιαχτείς, με κίνδυνο, ωστόσο, να χάσεις τη ζωή σου λόγω των αναθυμιάσεων.

Μάλιστα, συχνά η τοξική ουσία μπαίνει σε πανί που το κρατάς στο στόμα και τη μύτη για να εισπνεύσεις είτε σε πλαστική σακούλα, από το άνοιγμα της οποίας εισπνέεις.

Ακόμη, δεν είναι λίγοι οι έφηβοι που εισπνέουν κατευθείαν από το δοχείο ή προχωρούν ο ψεκασμός της ουσίας απευθείας στη μύτη ή το στόμα.

Τελευταίο θύμα ο 11χρονος Τόμι Λι Μπίλινγκτον από το Λάνκαστερ της Βρετανίας, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι ενός φίλου του, αφού είχε εισπνεύσει τοξικές ουσίες που βρίσκονται πολύ εύκολα σε μπουκάλια αποσμητικών, μπογιές, ασετόν κτλ..

Περίπου 9 μήνες πριν, η 13χρονη Έζρα Χέιζ από τη Μελβούρνη είχε την ίδια τύχη, όταν εισέπνευσε αναθυμιάσεις εντομοκτόνου, χάνοντας τη ζωή της μετά από 12 μέρες στην εντατική.

«Είναι γνωστό ως chroming ή spraying και περιλαμβάνει την εισπνοή αερίων, συνήθως βενζίνη, κόλλα ή χρώμα σε σπρέι σε μεγάλες ποσότητες και αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής δόσης και καρδιακής ανεπάρκειας συγκεκριμένα», αναφέρει ειδικός σε θέματα νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια