GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινάει η υποβολή τους και η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.


Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το πλέον πιθανό είναι η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων να ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Οσον αφορά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αυτά θα αναρτηθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Αναφορικά με την έναρξη υποβολής των δηλώσεων, εφέτος η πλατφόρμα θα ανοίξει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αφού πέρυσι αυτό συνέβη στις 31 Μαρτίου.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί και η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά την αυτόματη προσυμπλήρωση και υποβολή φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους, όταν αυτό απαιτηθεί.

Και τι σημαίνει αυτό ότι η δήλωση θα είναι προσυμπληρωμένη και είτε ο φορολογούμενος θα μπορεί να την υποβάλει με ένα κλικ ή εφόσον δεν πράξει απολύτως τίποτε τότε θα υποβληθεί αυτόματα με την λήξη της προθεσμίας.

Το μέτρο αφορά περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους που απέκτησαν το 2023 εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις.

Σε 11 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Οσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ η διαδικασία ξεκίνησε εδώ και μία εβδομάδα, από το Σάββατο 9 Μαρτίου όταν και έκλεισε η πλατφόρμα του Ε9.

Η σημαντική αλλαγή που υπάρχει στα φετινά εκκαθαριστικά είναι ότι ο φόρος θα μπορεί να πληρωθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις. με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Απριλίου και την τελευταία έως 28 Φεβρουαρίου 2025.

Για τις ασφαλισμένες κατοικίες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα είναι μειωμένα έως και 10%, με το μέτρο να αφορά περίπου 305.000 ασφαλισμένες κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια