GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευεξία: Πώς η διαμόρφωση του σπιτιού την επηρεάζει

Το σπίτι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός χώρος διαμονής κι αυτό δεν κρύβεται! Κάθε αλλαγή που κάνουμε γίνεται στο όνομα ενός χώρο...


Το σπίτι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός χώρος διαμονής κι αυτό δεν κρύβεται! Κάθε αλλαγή που κάνουμε γίνεται στο όνομα ενός χώρου που θα αποπνέει ηρεμία, ζεστασιά κι ασφάλεια, ενώ την ίδια στιγμή θα αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητά μας. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και τα τετραγωνικά μέτρα, ο τρόπος που αποφασίζουμε να διαμορφώσουμε το σπίτι μας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευεξία μας, γι’ αυτό και κάθε αλλαγή, όσο μικρή ή μεγάλη αν είναι, οφείλει να εξεταστεί με προσοχή!

Δεν απαιτούνται ριζικές αλλαγές για ένα “ιδανικό” σπίτι. Μια πιο διεισδυτική ματιά στις μικρές λεπτομέρειες είναι αρκετή για να διευκολύνει τη ροή της καθημερινότητας και να οδηγήσει σε μικρά, αλλά και μεγάλα θαύματα στην ψυχολογία μας!

1.  Η επιλογή των επίπλων

Ένας ευχάριστος και λειτουργικός χώρος είναι κάτι πολύ περισσότερο από μερικά λουσάτα και ακριβά έπιπλα. Οι τελευταίες τάσεις μπορούν να γίνουν καταιγιστικές, επηρεάζοντας το προσωπικό σας στυλ κι απειλώντας το ζεστό και φιλόξενο κλίμα που θέλετε να δημιουργήσετε. Έτσι λοιπόν, μη νιώσετε την ανάγκη να καταφύγετε σε επιλογές που θα πονέσουν την τσέπη σας. Στην αγορά θα βρείτε αμέτρητες κι οικονομικές λύσεις, όπως για παράδειγμα καναπέδες με χώρους αποθήκευσης, ή έπιπλα κουζίνας με πολυλειτουργικές νησίδες που θα διευκολύνουν το μαγείρεμά σας. Επιπλέον, με μερικά σκαμπό ή ψηλές καρέκλες, ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει και σαν τραπεζαρία για να απολαμβάνετε τα πιο νόστιμα γεύματα με τους αγαπημένους σας.

Το μυστικό για να διασφαλίσετε την ομορφιά και την αισθητική του σπιτιού σας έγκειται στο πόσο θα σας εξυπηρετεί στις καθημερινές σας εργασίες κι ανάγκες. Ένας σωστά οργανωμένος χώρος, με μια λογική επιλογή και διάταξη των επίπλων θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του στρες και στην ενίσχυση της παραγωγικότητάς σας!

2.  Η διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι το Α και το Ω στην ψυχολογική μας ενθάρρυνση και ευεξία. Για ακόμα μια φορά, θα σας συμβουλεύαμε να μην κάνετε βιαστικές και ακριβές αγορές. Φυσικά, μερικές νότες πολυτέλειας δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν και μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν τη συνολική εικόνα του χώρου, αλλά η δική μας πρόταση είναι να επιλέξετε αντικείμενα που θα καθρεφτίζουν το χαρακτήρα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε πίνακες, κορνίζες, κηροπήγια κι άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες για να δημιουργήσετε μια μοναδική συναισθηματική σύνδεση με το σπίτι σας.

Αυτές οι μικρές πινελιές είναι που θα σας φέρουν πιο κοντά με όμορφες αναμνήσεις και συναισθήματα, λειτουργώντας ευεργετικά στην ψυχολογία σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να φροντίσετε την ευεξία σας πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. Ένα ψυχρό και απρόσωπο σπίτι θα απειλεί την ηρεμία και θα επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή σας. Μόνο με το δικό σας αποτύπωμα θα καταφέρετε να “χτίσετε” ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα που θα διακατέχεται από ασφάλεια και σταθερότητα.

3.  Φυσικός φωτισμός

Οι ηλιόλουστες μέρες είναι το μεγαλύτερο προνόμιο και οφείλουμε να τις εκμεταλλευτούμε! Ας πάρουμε για παράδειγμα τα παράθυρα στο σαλόνι και την κουζίνα. Αυτά είναι που επιτρέπουν τη μεγαλύτερη διάχυση του φωτός, γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες αλλαγές στην τοποθέτηση των επίπλων σας. Αποφύγετε να τοποθετείτε ογκώδη και ψηλά αντικείμενα μπροστά από τα παράθυρα, καθώς αυτά μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη ροή του φωτός. Εναλλακτικά, ένας καθρέφτης θα αντανακλά το φως του ήλιου, κάνοντας το χώρο να δείχνει μεγαλύτερο!

Παράλληλα, ένα φωτεινό σπίτι μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη συγκέντρωση και την ενέργειά σας, ενισχύοντας την εγκεφαλική λειτουργία. Ο ήλιος θα γίνει το αναλγητικό σας για να είστε πάντα έτοιμοι να αδράξετε τη μέρα! Ακόμα, θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα περιορίσει το άγχος σας, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σας! Το μόνο που μένει να κάνετε, είναι να πειραματιστείτε με τις διατάξεις και να βρείτε αυτή που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας!

4.  Επαφή με τη φύση

Η φύση έχει αποτελέσει πολλές φορές το κλειδί για την ενίσχυση της ευεξίας και το ίδιο ευεργετική μπορεί να γίνει και κατά τη διαμόρφωση του σπιτιού σας! Μόνο τα φυτά έχουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν ένα χώρο σε ένα “ζωντανό” περιβάλλον και να προσφέρουν ένα συναισθηματικό boost. Είναι σχεδόν μαγικό πώς ένας μονότονος και ψυχρός χώρος μπορεί να αποκτήσει ζωή και φρεσκάδα, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα. Και το καλύτερο; Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες ως προς την τοποθέτησή τους!

Είτε τεχνητά, είτε φυσικά, έχει αποδειχθεί ότι η παρουσία πρασινάδας ηρεμεί το μυαλό και τις αισθήσεις δημιουργώντας ένα κλίμα ευημερίας και χαλάρωσης. Μάλιστα, μπορείτε να παίξετε άφοβα με πολλές αποχρώσεις του πράσινου, με διαφορετικά φύλλα και γλάστρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο οπτικός τους πλούτος θα δώσει χρώμα και ζωή σε κάθε σπιθαμή του σπιτιού σας!

Η προσοχή, η φροντίδα κι ο χρόνος που ξοδεύουμε στη σωστή διαμόρφωση του σπιτιού δεν πάει ποτέ χαμένος. Ο χώρος σας θα αντανακλά πάντα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, μετατρέποντας κάθε δωμάτιο σε ένα καταφύγιο ευεξίας, χαλάρωσης και ενδυνάμωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια