GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απογευματινά χειρουργεία: Πότε και πώς θα τεθούν σε λειτουργία

Προ των πυλών βρίσκονται τα απογευματινά χειρουργεία, με τέσσερα νοσοκομεία να έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ενταχθούν στο νέο μέτρο του ΕΣΥ.


Προ των πυλών βρίσκονται τα απογευματινά χειρουργεία, με τέσσερα νοσοκομεία να έχουν δηλώσει ότι θέλουν να ενταχθούν στο νέο μέτρο του ΕΣΥ.

Τα νοσοκομεία που επιθυμούν να λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία είναι ο «Ευαγγελισμός», το Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν» και το Νοσοκομείο « Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω νοσοκομεία και οι αντίστοιχες χειρουργικές κλινικές τους έχουν ήδη εκπονήσει σχέδια για την εφαρμογή του μέτρου, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρων.

Απομένει να αποδειχθεί ότι τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ώστε να λάβουν το τελικό «πράσινο φως».

Ο Πνευμονολόγος και πρώην διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα απογευματινά χειρουργεία.

«Όλα τα όργανα, λένε ότι υπάρχουν πρόβλημα. Πάνε να διορθώσουν ένα πρόβλημα ενώ δεν ξέρουν που είναι η αιτία. Η αιτία για τις μεγάλες λίστες αναμονής είναι, η έλλειψη προσώπου για να λειτουργήσει ακόμα και τις υπάρχουσες κλίνες. Οι κλινικές δεν μπορούν να λειτουργήσουν για δεν είναι αυτόνομες μονάδες. Δεν υπάρχει προσωπικό. Έτσι όπως πάνε θα διαλυθούν τα νοσοκομεία. Ας εξετάσει ο υπουργός την δυνατότητα πιλοτικά αυτές οι ελάχιστες χειρουργικές κλινικές που έχουν τη δυνατότητα, πχ το Παπαγεωργίου, ας κάνουν τα 50.000 χειρουργεία που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ώστε να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό», είπε αρχικά.

Για το κόστος ο κ. Μπουλμπασάκος ανέφερε πως, «θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις ακύρωσης των πρωινών χειρουργείων, θα μπαίνουν οι ιδιώτες και θα βγαίνουν ασθενείς για να πηγαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Θα γίνει ένα αλαλούμ. Δεν θα αντέχουν το κόστος οι πολίτες. Ο κόσμος βάζει το χέρι στην τσέπη για την υγεία του. 

Αν τα κάνει όλα αυτά ο υπουργός θα εκτοξευθούν οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια