GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ουκρανία: Δραματικά σενάρια για επέκταση του πολέμου στην Ευρώπη

«Λάδι» στη φωτιά των σεναρίων περί επέκτασης του πολέμου της Ουκρανίας σε άλλες χώρες φαίνεται πως βάζουν οι δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού ...


«Λάδι» στη φωτιά των σεναρίων περί επέκτασης του πολέμου της Ουκρανίας σε άλλες χώρες φαίνεται πως βάζουν οι δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών εγγράφων των Financial Times για τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επικαλούμενη τις δηλώσεις του Λάουτερμπαχ, η Γερμανία ετοιμάζει νοσοκομεία για μελλοντικές πανδημίες, αλλά και πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις, σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται οι πολεμικές συρράξεις να επεκταθούν και σε τρίτες χώρες.

«Μετά την εγκληματική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, αυτή η πρόκληση έχει δυστυχώς γίνει πιο σημαντική», είπε. «Εκεί έχουμε νομοθετικό κενό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι για μια καταστροφή ή ακόμη και για μια περίπτωση που θα πρέπει να συνδράμουμε ένα άλλο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ (σύμφωνα με το άρθρο 5) όσο απίθανο κι αν είναι αυτό.

Σε περίπτωση κρίσης κάθε γιατρός, κάθε νοσοκομείο, κάθε υγειονομική αρχή πρέπει να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Χρειαζόμαστε σαφείς αρμοδιότητες, για παράδειγμα για την κατανομή ενός μεγάλου αριθμού τραυματιών στα νοσοκομεία της Γερμανίας.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας και οι επιλογές για μεταφορές ασθενών σε ολόκληρη τη Γερμανία πρέπει επίσης να είναι σαφείς. Και οι κανονισμοί σχετικά με τη δημιουργία αποθεμάτων δεν φαίνεται να είναι επαρκείς. Αλλά και η ανάπτυξη και κατανομή του ιατρικού προσωπικού πρέπει να αποσαφηνιστεί. Και όλα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη», επεσήμανε ο Λάουτερμπαχ.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ των Financial Times αποκαλύπτει ότι το Κρεμλίνο έχει εξετάσει τα ενδεχόμενα πυρηνικής σύγκρουσης με πιθανό σενάριο εισβολής στην επικράτειά της από την Κίνα.

Μάλιστα, τα συνολικά 29 αρχεία που διέρρευσαν αφορούν τα τακτικά πυρηνικά όπλα, που χρονολογούνται από το 2008 έως το 2014, με τα όπλα στα οποία προορίζονται για συγκεκριμένους στόχους στο πεδίο της μάχης και δεν είναι οι διηπειρωτικού βεληνεκούς κεφαλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια