GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί-Τι θα ισχύσει για επιδόματα και τριετίες

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θεσμοθετεί το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, με τη μισθολογική αυτή αλλαγή να επηρεάζει επιδόματα και ...


Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θεσμοθετεί το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, με τη μισθολογική αυτή αλλαγή να επηρεάζει επιδόματα και τριετίες.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί μέσα Μαρτίου και θα είναι πάνω από 800 ευρώ.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού πρόκειται να συμπαρασύρει τόσο τα επιδόματα, όσο και τις τριετίες», είπε ο κ.  Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1500 ευρώ και ο κατώτατος 950.

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

Γιατί κάναμε τώρα πιο δραστική παρέμβαση στην ίδια λειτουργία της αγοράς; Για να μην κρύβονται μέσα από ένα πολυδαίδαλο σύστημα ανατιμήσεις που επωφελούνταν εταιρείες και σούπερ μάρκετ.

Οι τιμές αυξήθηκαν γιατί αυξήθηκαν οι συντελεστές κόστους. Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό αν οι συντελεστές πέφτουν», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια