GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Ανανέωση στο Καρναβάλι της Ξάνθης, Έντονοι προβληματισμοί και από την αγορά!

Μαίρη Τσιακίρογλου: «Υποτονικό κλίμα παντού …πρέπει να ανανεώσουμε τον θεσμό μας γιατί θα τον χάσουμε…»


Μαίρη Τσιακίρογλου:
«Υποτονικό κλίμα παντού …πρέπει να ανανεώσουμε τον θεσμό μας γιατί θα τον χάσουμε…»

Πρόεδρος Ξενοδόχων Ξάνθης Α. Κοψαλίδου: «Θεωρώ ότι η πόλη δεν έχει την ζωντάνια και την αποκριάτικη ατμόσφαιρα για να προσελκύσει επισκέπτες».

Η υποτονική σε σχέση με άλλες παλιές χρονιές (σ.σ. Θυμάστε επί Λύρατζη αλλά και Φανουράκη τι γίνονταν ειδικά στις Παιδικές παρελάσεις) της Κυριακάτικης υποτονικής Παιδικής Καρναβαλικής παρέλασης του φετινού χειρότερου Ξανθιώτικου καρναβαλιού στην ιστορία του θεσμού, προβληματίζει πλέον έντονα και την ίδια την αγορά!!!


Μάλιστα ενώ η «Αδέσμευτη» από το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη 2024 και την πρώτη σύσκεψη των Καρναβαλικών και Πολιτιστικών συλλόγων είχε εντοπίσει το σοβαρό πρόβλημα που θα υπάρχει φέτος, έρχεται πλέον και η ίδια η αγορά της Ξάνθης και κρούει τον κώδωνα του Κινδύνου με την Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου να μην κρύβει τον έντονο προβληματισμό της για το φετινό χάλι και την πορεία του θεσμού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά  «Υποτονικό κλίμα παντού …πρέπει να ανανεώσουμε τον θεσμό μας γιατί θα τον χάσουμε…»

Μάλιστα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις διότι ορισμένοι θεωρούν «εμπαθή» ορισμένα δημοσιεύματά μας για τα τρομερά λάθη που ήδη βγάζουν «μάτια» φέτος και με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά την όλη υποτονική «ατμόσφαιρα», όλοι πλέον τονίζουν με έμφαση «Χρειάζεται άμεσα ανανέωση το καρναβάλι της Ξάνθης» και μεταξύ αυτών και η….Μαριάννα Ξανθοπούλου του «Εμπρός» όπου οι εκπρόσωποι της αγοράς αλλά και οι ξενοδόχοι, τα είπαν έξω από τα δόντια!!!

Μη κρύβοντας τον προβληματισμό τους ακόμη και για την ίδια την επιβίωση του θεσμού αφού τα μηνύματα και από την Θεσσαλονίκη δεν είναι καθόλου … «ενθαρρυντικά» για το μέλλον του θεσμού!!!

(σ.σ. Όσοι παρακολουθούν την σχετική ειδησεογραφία εισπράττουν ήδη τα μηνύματα, αφού οι εκεί οργανωτές επιμένουν να κάνουν την φετινή καρναβαλική τους πορεία στην συμπρωτεύουσα!)

Λοιπόν χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού φιλοξενεί τις δηλώσεις των παραγόντων της τοπικής αγοράς που τα είπαν ήδη έξω από τα δόντια στην Μαριάννα Ξανθοπούλου.

Αυτούσιες όλες οι δηλώσεις:

Προέδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μ. Τσιακίρογλου: «Υποτονικό κλίμα παντού …πρέπει να ανανεώσουμε τον θεσμό μας γιατί θα τον χάσουμε…»

  • «Τόσο στην εστίαση όσο και στα καφέ- μπαρ υπάρχει μια υποτονικότητα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από παλαιότερες εποχές. Το παρατηρήσαμε και πέρσι και το βλέπουμε και φέτος. Ο θεσμός έχει κάνει «κοιλιά». Δεν υπάρχει διάθεση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό μας προβληματίζει και θέτει επιτακτική την ανάγκη αμέσως μετά να καθίσουμε όλοι και να συζητήσουμε, να θέσουμε νέες βάσεις. Να ανανεώσουμε το καρναβάλι μας, να το εμπλουτίσουμε, να το κάνουμε πιο ελκυστικό, γιατί έχουμε και μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην Βόρειο Ελλάδα. Ακούμε για το καρναβάλι στην Θεσσαλονίκη, επίσης εκδηλώσεις στην Κομοτηνή. Αν δεν ανανεώσουμε τον θεσμό μας θα κινδυνεύουμε να χάσουμε κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, έναν τουριστικό και οικονομικό πνεύμονα,  κι αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί».

Πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, Ν. Γρηγοριάδης: «Υπάρχει μια υποτονικότητα όπως και πέρσι. Η αγορά δεν παίρνει μεγάλο μερίδιο οικονομικής ωφέλειας από το καρναβάλι»

  • «Υπάρχει μια υποτονικότητα όπως και πέρσι. Γενικά η αγορά δεν παίρνει μεγάλο μερίδιο οικονομικής ωφέλειας από το καρναβάλι. Γι’ αυτό και ζητήσαμε προαιρετικό άνοιγμα την Κυριακή, ώστε να επωφεληθούμε απ’ αυτούς τους επισκέπτες. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν λίγο τα καταστήματα με εποχιακά είδη. Δυστυχώς το καρναβάλι μας έχει περιοριστεί στο τριήμερο, ενώ παλιότερα διαρκούσε μια εβδομάδα. Η νέα δημοτική αρχή προσπάθησε μέσα σε ένα σφικτό οικονομικό πλαίσιο που άφησε η προηγούμενη να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Αισιοδοξώ ότι του χρόνου θα έχουμε καλύτερη διοργάνωση».

Πρόεδρος συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης, Α. Κοψαλίδου: «Ο κόσμος το σκέφτεται να έρθει. Έχουμε πληρότητα 80%»

Το χθες με το σήμερα συγκρίνει η πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης, Α. Κοψαλίδου, συμπεραίνοντας ότι η οικονομική δυσπραγία και μια σειρά από άλλοι παράγοντες ευθύνονται για την μικρότερη προσέλευση κόσμου:

  • «Παλιότερα ήταν τελείως διαφορετικά. Τώρα ο κόσμος το σκέφτεται να έρθει για καρναβάλι. Έχει να πληρώσει πολλά λεφτά στα διόδια και στην βενζίνη. Φέτος βλέπουμε ότι έχουμε μια πληρότητα κατά μέσο όρο στα ξενοδοχεία μας της τάξης του 80%. Οι τιμές μας είναι 100 συν πλην ανάλογα με το ξενοδοχείο. Γενικά το κλίμα είναι υποτονικό. Θεωρώ ότι η πόλη δεν έχει την ζωντάνια και την αποκριάτικη ατμόσφαιρα για να προσελκύσει επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια