GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνεχίζει να πρωτοπορεί ο Δήμος Αβδήρων, συμμετέχοντας πιλοτικά στην Δράση «Νταντάδες της γειτονιάς»

Υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών


Υπηρεσία κατ’ οίκον φροντίδας βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών

Έχοντας στο τιμόνι τον δραστήριο Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη και Γενικό Γραμματέα τον Θανάση Γαλανόπουλο, ο Δήμος Αβδήρων συνεχίζει να δείχνει την ευελιξία του αλλά και την αναπτυξιακή του πορεία.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων επιλέγοντας πάντα καλούς συνεργάτες, προσπαθεί με κάθε τρόπο ο Δήμος που Διοικεί, να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως αρωγός σε κάθε τι νέο και να είναι μονίμως μέσα στις εξελίξεις χωρίς να τρέχει πίσω από αυτές.

Μια από τις περιπτώσεις όπου αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα είναι και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά ο Δήμος Αβδήρων έχει επιλεγεί και συμμετέχει με ακόμη τέσσερις δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κομοτηνή και Ορεστιάδα) στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης που ξεκίνησε το 2022.


Η δράση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, ενώ προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (σε περίπτωση που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος) και το ποσό των 300 ευρώ σε περίπτωση που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνει voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή / επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το μητρώο επιμελητών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα αλλά και οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ

Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr είναι ανοιχτή από τα τέλη του προηγούμενου έτους προκειμένου να κατατεθούν οι αιτήσεις όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, όπως επίσης ανοιχτή είναι και η πλατφόρμα για όσες και όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο μητρώο επιμελητών, όπως για παράδειγμα ο ο παππούς ή η γιαγιά για να φροντίζουν τα εγγόνια τους ή ακόμα και κάποιος άλλος συγγενής εφόσον τηρεί τις τυπικές προϋποθέσεις

Ο Δήμος Αβδήρων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και συγκεκριμένα με το γραφείο της Υφυπουργού κ. Κεφάλα για ότι αφορά τη δράση αυτή.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια.

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου είτε να επικοινωνήσει με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αβδήρων στα 2541355530-31-32.



Δεν υπάρχουν σχόλια