GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέμπη: Η φωτογραφία της τραγωδίας που σοκάρει-Ένα «τρίγωνο» θανάτου για 25 άτομα

Σοκ προκαλεί μία φωτογραφία από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που απεικονίζει ένα «τρίγωνο» στο οποίο βρήκαν τον θάνατο 25 άτομα.


Σοκ προκαλεί μία φωτογραφία από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που απεικονίζει ένα «τρίγωνο» στο οποίο βρήκαν τον θάνατο 25 άτομα.

Όπως εξήγησε ο πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στο Mega» στη φωτογραφία απεικονίζεται το επίκεντρο της φωτιάς που ξέσπασε από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε και μέσα στο εσωτερικό του τριγώνου που έχει σχηματιστεί είναι το καμένο βαγόνι του κυλικείου, ενώ το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας και η μηχανή της έχουν διαλυθεί.

«Από τη σφοδρή σύγκρουση έχει διαλυθεί η ηλεκτρομηχανή και το πρώτο βαγόνι. Ακριβώς στο κέντρο του τριγώνου η τσαλακωμένη μάζα είναι το βαγόνι του κυλικείου. Εκεί έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι», εξήγησε ο κ. Λακαφώσης. Όπως σημείωσε ο ίδιος, στην πράσινη περιοχή θα μπορούσε να πατήσει ο οποιοσδήποτε γερανός, χωρίς να αλλοιωθεί το κέντρο του τριγώνου.

  • Ερωτήματα για τη μετακίνηση των διαλυμένων βαγονιών

Πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την μετακίνηση των διαλυμένων βαγονιών από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Λακαφώσης, δεν αναφέρεται γραπτώς στη δικογραφία οτιδήποτε για τη μετακίνηση των βαγονιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

«Ότι έγινε, έγινε με προφορική εντολή. Τα πρακτικά του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρουν τέτοιες αποφάσεις. Όλοι λένε ότι ήταν προφορική εντολή» είπε ο πραγματογνώμονας.

«Δεν υπήρχε υπηρεσιακή ανάγκη. Θα μπορούσαν να σηκωθούν τα βαγόνια από την έξω πλευρά», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια