GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Να γιατί ο Στράτος Κοντός έχει δίκαιο! Και οραματίζεται πλέον το Βαλκανικό Καρναβάλι Ξάνθης 2025, αφού … «ξεσηκώθηκε» και ο Δήμος Θεσσαλονίκης!

Η Ήβη Αδάμου που εμείς εμφανίζουμε το «ελκυστικό» όνομα για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024, εμφανίστηκε την Παρασκευή στη Κομοτηνή και μάλιστα...


Η Ήβη Αδάμου που εμείς εμφανίζουμε το «ελκυστικό» όνομα για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024, εμφανίστηκε την Παρασκευή στη Κομοτηνή και μάλιστα με τον Stavento! Και στη Ξάνθη που θα τραγουδήσει στις 15/3 θα είναι το όνομα….που θα φέρει τον έξω κόσμο;  Στον….κόσμο και στα μαγαζιά τους! Αυτό τους καίει!

Να γιατί από τα μέσα Γενάρη που ανέλαβε νέος Δήμαρχος Ξάνθης ο Στράτος Κοντός, λέγαμε ότι το Καρναβάλι 2024, είναι το πρώτο…στοίχημά του!!!

Αφού βλέπαμε ότι το φετινό πρόγραμμα θα είναι το…χειρότερο όλων των εποχών και ήδη η συναυλία για παράδειγμα της Ήβης Αδάμου που θεωρούνταν το γεγονός, τραγούδησε την περασμένη Παρασκευή 1 Μαρτίου στις εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής και μάλιστα μαζί με τον Μιχάλη Stavento!!!

Δηλαδή η τραγουδίστρια που υποτίθεται θα έφερνε κόσμο και στο Καρναβάλι της Ξάνθης, ήδη πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε στην εκδήλωση του Δήμου Κομοτηνής και μάλιστα όχι μόνο αλλά με τον Stavento!!! Δυο σταρ του είδους μαζί!!!

(Και θα την φέρει και ο Δήμος Ξάνθης την Παρασκευή 15.3.2024 και μάλιστα μόνη της!)

Αυτό όμως το γεγονός που αλλάζει τον «χάρτη» πλέον στα Καρναβάλια τους χώρας και πρωτίστως της Βορείου Ελλάδος, είναι το νεοσύστατο Καρναβάλι της Θεσσαλονίκης που ήδη προκαλεί ντόρο αφού ζήτησε να κάνει και… προκαρναλική πορεία!!!

Μιλάμε για την 2η (φοβερή…) πόλη της Ελλάδας και χαρακτηριστικά φυσικά είναι τα σχόλια και δεκάδων Ξανθιωτών, ύστερα από ανάρτηση συμπολίτη μας:

Τουτέστιν το «Βαλκανικό Καρναβάλι Ξάνθης 2025», γίνεται πλέον….αναγκαίο καλό για το καλύτερο!


Ακολουθούν τα σχόλια συμπολιτών μας:

Vasileios Karypidis: Η φετινή χρόνια προβλέπεται ως μεγάλο στοίχημα για την Ξάνθη μας, καθώς η Θεσσαλονίκη θα διοργανώσει το δικό της καρναβάλι, το οποίο για πρώτη φορά θα τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Αναμένουμε από την νέα διοίκηση της πόλης να πράξει τα δέοντα, έτσι ώστε να υπερασπιστεί τον θεσμό, που εδώ και δεκαετίες κρατάει την πόλη μας ζωντανή. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι, η νεολαία της βόρειας Ελλάδας, θα προτιμήσει σιγά σιγά, και με τα χρόνια την Θεσσαλονίκη, ειδικά άμα το φετινό καρναβάλι δεν καταφέρει να προσφέρει διασκέδαση στην νεολαία. Το μοναδικό άλλοθι που έχει η νέα διοίκηση της πόλης μας, είναι το γεγονός ότι ανέλαβε πριν 2 μήνες την διοίκηση, ωστόσο, έπραξε αυτά που έπρεπε ; Θα καταφέρουμε να κρατήσουμε και φέτος τον θεσμό ζωντανό ή θα γίνουμε ρεζίλι, και την πρωτοκαθεδρία στο καρναβάλι της βόρειας Ελλάδας, θα την πάρει η Θεσσαλονίκη;

Εύχομαι για το καλό της πόλης, ο θεσμός όχι μόνο να παραμένει ζωντανός αλλά και να μεγαλώσει.

Οψόμεθα.

Tina Stamatina: Το προβλημα ειναι πως αποφασισαν να γινουν ολοι πλουσιοι αυτες τις 3 μερες.. κ εχουν την αισθηση πως ο κοσμος ελα μωρε θα τα δωσει τι θα κανει.. γτ τι πιο λογικο να δωσεις για 3 μερες 600 ευρω για διαμονη , κ 40 ευρω τη στολη χωρις να φας κ να πιεις..

Syligardakis George: Να δω πότε θα γίνει αντιληπτό ότι το καρναβάλι δεν αποτελεί αναπτυξιακό θεσμό για τον τόπο… Ωφελεί μία δράκα επιχειρήσεις, κυρίως εστίασης και διασκέδασης, καθώς και τους συλλόγους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του. Κατά τα άλλα αποτελεί μία αδιάφορη έως και ζημιογόνα δράση για τον δήμο, δεδομένων των δημοτικών κονδυλίων που ξοδεύονται κάθε χρόνο για τις εκδηλώσεις του αλλά και του αντικρίσματος που έχουν συνολικά οι εκδηλώσεις για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Προσωπικά θα πρότεινα να το χαρίσουμε στην Θεσσαλονίκη αν το θέλει τόσο πολύ…!

Malamas Alexandridis : Την πόλη, οπως και κάθε πόλη, την κρατάει ζωντανή η παραγωγή. Όχι τα πανηγύρια. Εκείνα είναι ωραία, μόνο οι νεκρές παραγωγικά κοινωνίες όμως ελπίζουν να επιβιώσουν από αυτα. Ευτυχώς η Ξάνθη, πέρα από όλα τα άλλα, τον πρωτογενή τομέα κλπ, έχει τουλάχιστον δύο μεγάλες εξαγωγικές βιομηχανίες σε απόλυτη ακμή και διαρκη ανάπτυξη.

Panos Egglezos: Άντε να δεχτώ πως είναι αναγκαίο για μια περιοχή να έχει ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός έτσι ώστε να ακούγεται και λίγο η ύπαρξή της στην υπόλοιπη χώρα, ειδικά στην περίπτωσή μας και με τα γνωστά που συνέβησαν στον ΑΟΞ. Με ποιές υποδομές θα δεχθούμε τους επισκέπτες? Ξενοδοχεία δεν υπάρχουν, νοσοκομείο χτύπα ξύλο να μην χρειαστεί, δεν υπάρχει, πάρκινγκ? Γελάει ο κόσμος. Εκτός και αν θεωρείτε πως οι επισκέπτες (αλλά κυρίως και οι κάτοικοι εδώ) μπορούν να επιβιώσουν με καφετέριες με ημερομηνία λήξης και “personal fitness centers” που πλέον έχουν ξεπεράσει σε πυκνότητα τα φαρμακεία. Αυτό ονομάζεται προτεραιότητες, πρώτα οι δομές να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολιτών και ύστερα κοιτάμε τους άρτους και τα θεάματα.

Nikos Xoupterhs Despoina Tolmidou: Με τέτοιες αναρτήσεις δεν βοηθούν κανέναν για το καρναβάλι μας.

Thanasis Papadopoulos: Με 200 και βάλε ευρώ τη βραδιά για 2 μέρες ποιος θα έρθει ρε? Πρώτα απο όλα οι καταστηματαρχες φταίνε κ μετά όλοι οι άλλοι…κάντε μια αναζήτηση πόσο έχει ένα δωμάτιο στις 15 Μαρτίου κ στις 15 Απριλίου να δείτε τη διαφορά…ναι να βγάλεις λίγα παραπάνω λεφτά βγάλε 20-30-50 ευρώ όχι και 100…ντροπη

Mech K-Ch: Ποια νεολαία; Η νεολαία μπορεί να θέλει αξιοπρεπή υποδομές και δρόμους στην πόλη της.. να λειτουργούν τα πράγματα και υπό κανονικές συνθήκες, γιατί καρναβάλι έχουμε γίνει.

KiKi Sot : Βασικά την πόλη ζωντανή δεν τη κρατάνε τα καρναβάλια, αλλά η κάτοικοι και ο συνεχόμενος τουρισμός, κάτι που δεν εχει καλλιεργηθεί απο την προηγούμενη αρχή και ελπίζουμε να γίνει απο την νέα! Εχουνε κλείσει ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και αυτό ειναι σημάδι ότι τα καρναβάλια που στα προηγούμενα χρονια δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ, και γινόντουσαν απευθείας αναθέσεις ….δεν βοήθησαν ιδιαίτερα…. Περιμένουμε σοβαρά βήματα, όπως κίνητρα για άνοιγμα νέων επιχειρήσεων που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας, να υπάρξει συνεχόμενος τουρισμός ώστε να δουλεύουν τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά και να μην περιμένουν 3 μέρες καρναβαλιών για να ανασάνουν…. Και να μη βασίζονται στη διασκέδαση της νεολαίας όπως αναφέρεται…..

Μωυσιάδης Χρήστος: Ξάνθη ανά τους αιωνες…..2000:Πρωτοκαθεδρία πανελλαδικώς.2010:πρωτοκαθεδρία Βορείου Ελλάδος….2015:Πρωτοκαθεδρία Θράκης….2020:Πρωτοκαθεδρία δήμου ξανθης…2024:Πρωτοκαθεδρία κεντρικής πλατείας Ξάνθης….χαχαχα

Περικλής Πασχίδης: Για τρεις ημέρες κάποια ξενοδοχεία, ταβέρνες και νυχτομάγαζα βαράνε πάνω τις τιμές και παραβιάζουν κάθε ηθικό και νόμιμο φραγμό. Για κάποιους αυτό αποτελεί “ανάπτυξη” και “οικονομία”. Για κάποιους απο εμάς αποτελεί ντροπή και όνειδος. Προσωπικά προτιμώ κάτι πιο αυθεντικό και τοπικο που να ΕΝΩΝΕΙ την τοπική κοινωνία, παρά αυτή την “εκπόρνευση” των τελευταίων δεκαετιών.

Ο δήμος κατασπαταλά πόρους απαραίτητους για την σωστή και ζωτική λειτουργία της πόλης σε άρματα, στολισμούς, ενοικιάσεις εξοπλισμού από γνωστούς και φίλους κλπ. Μετά, ακόμη περισσότερα έξοδα για καθαρισμούς των δημόσιων χώρων από σπασμένα γυαλιά και τα λοιπά. Κι όλ’ αυτά για να βγάλουν κέρδος μια δράκα ανθρώπων του χώρου της HORECA εις βάρος των πολιτών αυτής της πόλης που πληρώνουν με τους φόρους τους. Κι αυτό κάποιοι το βαφτίζουνε “πολιτιστικές εκδηλώσεις”…

Apostolos Mavridis: Αμήν να ησυχάσουμε …

Ενός κακού Μυρια επονται: Ο θεσμός του καρναβαλιού εχει ήδη και υποβαθμίζεται και δεν ειναι κάτι που θα φανεί φέτος … έχει λίγα χρόνια που συζητιέται οτι ο κόσμος που ερχόταν δεν έρχεται πλέον Αλλα κι η πλειοψηφία αυτών που έρχεται έρχονται πλέον μόνο για την ημέρα του καρναβαλιού κι όχι περισσότερες μέρες. Επίσης λίγες κατηγορίες επαγγελματιών επωφελούνται απο τις ημέρες αυτές και οι περισσότεροι μάλλον υποφέρουν … δεν τα λέω εγω χρόνια τώρα ακούγονται αυτά και σε συζητήσεις έξω και για το καρναβάλι και για τις γιορτές που οδεύουν προς τα ίδια … αφού μάλλον και οι δυο θεσμοί ξεκίνησαν ως πολιτισμικές δράσεις κι έχουν καταλήξει κάτι άλλο ….

John Fystikis: προς το παρόν η Θεσσαλονίκη σεβόμενη τα δύο μεγάλα καρναβάλια (Ξάνθη-Πάτρα) αλλά και κάποια τοπικά σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, έχει τις κεντρικές εκδηλώσεις με την παρέλαση μια εβδομάδα πριν, την επόμενη Κυριακή αμέσως μετά την Τσικνοπέμπτη. Οπότε άμεσος κίνδυνος δεν διαφαίνεται. Όσο για τα ξενοδοχεία που έκλεισαν, προφανώς για κάποιον λόγο έκλεισαν, δεν τα σώζει το τριήμερο της Αποκριάς ή ένα Σαββατοκύρακο τον Σεπτέμβρη με τις γιορτές παλιάς πόλης

Dimitra Dimitriadou: Θέλουμε να έρθουμε από Θεσσαλονίκη, αλλά είναι απογοητευτικό το ότι δεν μπούμε να βρούμε δωμάτια να μείνουμε (με λογικές τιμές), μάθαμε ότι κλείσανε κάποια ξενοδοχεία στην Ξάνθη και μειώθηκαν οι κλίνες, ενώ κάποιες τιμές που κυκλοφορούν ακόμη για δωμάτια, καταλήγουμε στο ΑΝ έρθουμε θα ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα για διαμονή παρά για διασκέδαση!

Fotis Zachos : Η κάθε Τοπική αρχή οφείλει να προωθήσει το τόπο της σε κάθε κατεύθυνση. Παραδείγματα πολλά ακόμη και με παρουσία σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Τα καλά που έχεις εάν δεν τα αναδείξεις δεν θα είναι γνωστά. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι αυτός που θα περάσει δίπλα σου και τι μπορεί να κάνει για εσένα.

Manos Zacharioudakis : Εδώ στη Θεσσαλονίκη γενικά υπάρχει καλή φήμη για το καρναβάλι της Ξάνθης ωστόσο το αυξημένο κόστος τόσο σε μετακινήσεις, διαμονή καθως και η εντύπωση πώς το καρναβάλι είναι κύρια ένα ατελείωτο πάρτυ έχει δώσει ήδη το στίγμα στο ευρύτερο κοινό.

Πολλοί Σαλονικείς χαίρονται για την φετινή διοργάνωση η οποία δειλά δειλά βάζει στόχο να κρατήσει το χρήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος (της Θεσσ) εδώ. Θα πάρει χρόνια για να καθιερωθεί ωστόσο πολλές οι επιλογές τόσοι σε περιοχές όσο και σε κόστος. Θέλει οργάνωση και σκέψη .

(Για το φετινό καρναβάλι πάνω από 100 γκρουπ πχ από τη Τουρκία θα κάνουν εκδρομη για : Καρναβαλι Ξάνθης, το γεγονός όμως πως τα περισσότερα αν όχι όλα θα διανυκτερευουν σε Καβάλα , Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή μάλλον πρέπει να μας προβληματίσει / υποδομές/ξενοδοχεία;)

Thodoris Giapoutzis: Παράπονα.. παράπονα.. παράπονα…!!!με τπτ ευχαριστημένοι από τότε που έγινε αυτή η ομάδα..ο καθένας βγάζει το κόμπλεξ του εδώ με το καφεδάκι του χαλαρά από το σπίτι….στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι υπάρχει αισχροκέρδεια στη διαμονή!!!από εκεί κ περα δυστυχώς όλα αυτά τα event θα πληρώσουν την ακρίβεια που υπάρχει παντού… αλυσίδα είναι όλα!!όταν μια οικογένεια θέλει 1000€ για σκ με διαμονή, στολές, φαγητό, ποτό.. δυστυχώς δν θα τα δώσει!!πέρα από αυτό, σίγουρα το καινούργιο (βλέπε Θεσσαλονίκη) θα τραβήξει σίγουρα κόσμο..τον οποίο θα κόψει από την Ξάνθη!! Εγώ πάντως το λέω κ θα το ξανά πω…κ το Μουντιάλ να φέρει η Ξάνθη, εδώ πάλι θα υπάρχουν παράπονα!!!

Ντιλαρα Σιρ: Μεγάλο στοίχημα είναι ήδη τα τελευταία χρόνια και από άλλες γειτονικές πόλεις. Κάτι αντίστοιχο δεν προσπάθησε να κάνει και η Κομοτηνή;;;!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «Α»

Μη ξεχνάτε βέβαια ότι η Π.Ε. Ξάνθης διαθέτει πάνω από 100.000 πολίτες, οπότε…..δεν την εκπροσωπούν φυσικά και οι αναρτήσεις 20-30 πολιτών…

Κατά τα λοιπά όμως εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό που πρέπει επιτέλους να «επεκτείνει» τον θεσμό και εκτός συνόρων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη με το ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ 2025, άλλως….το τέλος! Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα…. με πολύ δουλειά, όραμα και ριζικές αλλαγές και ανατροπές!

(σ.σ. Άλλως και ιστορικά πλέον, οι ΘΛΕ θα γίνουν  ένα… Καρναβαλάκι! Αυτοδιικαίως! Γιατί κακά τα ψέματα…. Η Θεσσαλονίκη δεν «παίζεται»! Σε όλα…Κι εδώ εμείς ούτε δεν έχουμε πολιτικούς που να μπορούν να βάλουν έστω ένα…τραίνο απο Κομοτηνή, Ξάνθη, Στενά του Νέστου,, Δράμα!!!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια