GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


POS: Παράταση ως τις 29 Φεβρουαρίου για την εγκατάστασή τους-Ποιους επαγγελματίες αφορά

Περιθώριο ενός ακόμη μήνα θα έχουν οι επαγγελματίες των 35 νέων κλάδων στους οποίους επεκτάθηκε η η υποχρεωτική χρήση POS όπως αποφάσισε η κ...


Περιθώριο ενός ακόμη μήνα θα έχουν οι επαγγελματίες των 35 νέων κλάδων στους οποίους επεκτάθηκε η η υποχρεωτική χρήση POS όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, οι επαγγελματίες των συγκεκριμένων κλάδων θα έχουν περιθώριο ως τις 29 Φεβρουαρίου να παραγγείλουν και να εγκαταστήσουν POS δίχως να αντιμετωπίζουν την απειλή του σχετικού προστίμου των 1.500 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία.

Η παράταση αφορά την προθεσμία που είχε δοθεί σε νέους υπόχρεους σε POS να προμηθευτούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 τα τερματικά αποδοχής πληρωμών με κάρτες.

Το άρθρο 8 «Μεταβατικές διατάξεις»

Στην απόφαση του άρθρου 8 με τίτλο «Μεταβατικές διατάξεις» αναφέρονται τα εξής:

“1. Για τους δικαιούχους πληρωμής του άρθρου 1 ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης για την αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής η 29.02.2024.

2. Οι υπόχρεοι με ΚΑΔ του άρθρου 1 που ήδη υποχρεούνταν να διαθέτουν τερματικά αποδοχής καρτών ή/και επαγγελματικό λογαριασμό κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, συνεχίζουν να έχουν την υποχρέωση αυτή.

3. Οι υπόχρεοι με ΚΑΔ του άρθρου 1 που δεν υποχρεούνταν και δεν διέθεταν τερματικά αποδοχής καρτών ή/και επαγγελματικό λογαριασμό κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, υποχρεούνται στην προμήθεια και θέση σε λειτουργία τερματικών αποδοχής καρτών, καθώς και στην δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της παρούσας, από 01.01.2024. Κατ’ εξαίρεση, ορίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από 01.02.2024 έως και 01.04.2024, αναστέλλεται η επιβολή προστίμου του άρθρου 5 της παρούσας στους υπόχρεους του προηγούμενου εδαφίου, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν καταθέσει νόμιμα σχετικό αίτημα για την προμήθεια τερματικού αποδοχής καρτών ως και 29.02.2024 και αναμένουν την εγκατάστασή του

4. Ως υπόχρεοι της παρ. 3 λογίζονται ιδίως οι δικαιούχοι πληρωμής της περ. γ’ του άρθρου 62 του ν. 4446/2016 που λειτουργούν με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.), που περιλαμβάνονται στον ακόλουθο Πίνακα:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια