GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συμφωνία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και Motor Oil για το υπεράκτιο αιολικό της Αλεξανδρούπολης

Με τη συμμετοχή και της Μotor Oil θα προχωρήσει το υπεράκτιο αιολικό της Τέρνα στην Αλεξανδρούπολη.


Με τη συμμετοχή και της Μotor Oil θα προχωρήσει το υπεράκτιο αιολικό της Τέρνα στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, οι δύο όμιλοι φέρονται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την είσοδο της Μotor Oil σε ποσοστό 50% στην εταιρία «Αιολική Προβατά Ταιανουπολεως», θυγατρική της «Τέρνα Ενεργειακή» και φορέα ανάπτυξης υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος 400 MW στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Στην ίδια περιοχή πριν από ένα μήνα περίπου πήρε θέση και η ΔΕΗ εξαγοράζοντας από τους Ομίλους Κοπελούζου-Σαμαρά την εταιρεία «Θρακική Αιολική 1» που διαθέτει άδεια παραγωγής για υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 216 MW.

Με τη συμφωνία Μotor Oil – Τέρνα, η ανακοίνωση της οποίας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες διευρύνεται το πεδίο συνεργασίας των δύο εταιριών που κατασκευάζουν από κοινού μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή (877 MW) αλλά και της Motor Oil με τη ΔΕΗ.

Οι τρεις εταιρίες βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες σε συζητήσεις και δρομολογούν την κοινή ανάπτυξη των δύο πιλοτικών έργων της Αλεξανδρούπολης, αξιοποιώντας τις συνέργειες που προκύπτουν αφού βρίσκονται στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Ουσιαστικά τα δύο έργα θα αντιμετωπιστούν ως ένα όπου η κάθε εταιρία, δηλαδή ΔΕΗ, Motor Oil και Τέρνα θα έχουν από 200 MW. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΑΠ) έχει ήδη εκδώσει Άδεια Έρευνας στα δύο έργα για την θαλάσσια περιοχή, η οποία εκτείνεται νοτίως της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βορείως-βορειοανατολικώς της Σαμοθράκης και ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης πιλοτικών Έργων ΥΑΠ, συνολικής ισχύος έως 600MW. Τα δύο αυτά έργα, θα προχωρήσουν ως πιλοτικά, δηλαδή χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και με λειτουργική ενίσχυση που θα πρέπει να εγκρίνει η Κομισιόν.

Πηγή: greentoday.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια