GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην τελετή εγκαινίων των δύο νέων πυροσβεστικών πλοίων ο Γ.Πασχαλίδης

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε χθες στην τελετή εγκαινίων των δύο νέων και υπερσύγχρονων πυροσβεστικών πλ...


Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε χθες στην τελετή εγκαινίων των δύο νέων και υπερσύγχρονων πυροσβεστικών πλοίων του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην τελετή, επίσης, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ.Βασίλειος Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ.Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Ιωάννης Παππάς, ο τ.Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος,  ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΑΓΕΕΘΑ κ.Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης καθώς και ο Βουλευτής Σερρών κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε και η ονοματοδοσία των δύο πλοίων, εκ των οποίων το ένα έλαβε το όνομα «Αριστείδης Μουζακίτης», αυτό δε που πρόκειται να  ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος Καβάλας πήρε το όνομα «Πυρμος Σάββας Σάββαρης», τα ονόματα των δύο πυροσβεστών μας που έπεσαν στο καθήκον.

Τα πλοία κατασκευάστηκαν στην Πούλα της Κροατίας, από το ναυπηγείο Techomont shipyard. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο ο κ.Niko Skala, τεχνικός Διευθυντής του ναυπηγείου Tehnomont, η κ.Boyana Deranja, Διευθύντρια της Tehnomont, καθώς επίσης και ο Πύραρχος Μάνθος Μανσολας, Πρόεδρος της Επιτροπής παρακολούθησης της κατασκευής των πλοίων.

Ήδη το πλήρωμα του πλοίου με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος Καβάλας Επιπυραγό Δημήτριο Πανανή έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές ασκήσεις και το πυροσβεστικό πλοίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, για το Λιμάνι της Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένος και η ενίσχυσή της με πυροσβεστικό πλοίο αποτελούσε προτεραιότητα του Βουλευτή, ο οποίος, μετά από συνεχείς προσπάθειες επέτυχε αρχικά την έλευση του πυροσβεστικού πλοίου «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» και τώρα του νέου πυροσβεστικού πλοίου «ΠΥΡΜΟΣ ΣΑΒΒΑΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ», στην πόλη μας. Το καθόλα χρηστικό «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» θα μεταφερθεί για να διασφαλίσει την πυροπροστασία άλλου λιμένα της χώρας μας.

Ο  Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τη σημερινή μέρα. Το νέο πυροσβεστικό πλοίο «ΠΥΡΜΟΣ ΣΑΒΒΑΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ» έρχεται στην πόλη μας. Μόνο χαρά και συγκίνηση ..» 

Δεν υπάρχουν σχόλια