GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευρωκοινοβούλιο-Κράτος δικαίου: Καμπανάκι κινδύνου στην Ελλάδα για σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας

Καμπανάκι κινδύνου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα, που απειλούν το κράτος δικαίου και κάλεσε την Επιτρο...


Καμπανάκι κινδύνου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα, που απειλούν το κράτος δικαίου και κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει δράση.

Μάλιστα, με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, οι παριστάμενοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για εξαιρετικά σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ζητώντας ευθύνες και απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την αστυνομική βία, τις διακρίσεις εις βάρος μειονοτήτων.

Ενώπιον των ευρωβουλευτών βρέθηκαν μεταξύ άλλων η ελευθερία του Τύπου και το σκάνδαλο των υποκλοπών, έπειτα από ψήφισμα που κατατέθηκε από κοινού από τις τέσσερις προοδευτικές πολιτικές ομάδες του ΕΚ -Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι.

Διαφωνώντας με το ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσω του προέδρου του, Μάνφρεντ Βέμπερ, «χαιρετίζει την πρόοδο της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται απλά για όσους δεν γνωρίζουν ότι…

Αποκαρδιωτικά είναι για την Ελλάδα τα στοιχεία, που δημοσιεύει η Διεθνής Διαφάνεια, καθώς η χώρα μας κατρακύλησε στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς, καταλαμβάνοντας την 24η θέση μεταξύ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, ενώ σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου είναι η χώρα με τη χειρότερη επίδοση.

Ειδικότερα, η Ελλάδα κατέγραψε σκορ 49/100 σε ό,τι αφορά τον Δείκτη Διαφάνειας για το 2023, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται πλέον μεταξύ των χωρών με «σοβαρά προβλήματα διαφθοράς».

Για το θέμα πήρε θέση επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Δώρας Αυγέρη.

Το Κ.Κ.Ε δήλωσε μέσω του γραφείου Τύπου του τόνισε ό,τι…

«Οι συστάσεις του ψηφίσματος κινούνται στην κατεύθυνση της περαιτέρω θωράκισης της πολιτικής της Ε.Ε και των μηχανισμών της, όπως π.χ για τις υποκλοπές, αφού καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον κανονισμό της Ε.Ε που επιτρέπει την εξαγωγή και εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού».

Από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το ό,τι συμφωνούμε πλήρως με την πλειοψηφία των σημείων της συγκεκριμένης πρότασης, ο όρος “μειονότητες” που εμπεριέχεται στο ψήφισμα το καθιστά εθνικά επικίνδυνο»

Δεν υπάρχουν σχόλια