GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μηδενικές ενισχύσεις προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για φέτος

Έντονες οι αντιδράσεις των αστυνομικών Κάνουν λόγο για «ταφόπλακα» στην αστυνόμευση της περιοχής


Έντονες οι αντιδράσεις των αστυνομικών

Κάνουν λόγο για «ταφόπλακα» στην αστυνόμευση της περιοχής

Νίκος Γουναρίδης:
  • «Αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης με αρνητικές συνέπειες για την αστυνόμευση και την τοπική κοινωνία γενικότερα η συγκεκριμένη απόφαση»

Η Πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί τις ανάγκες της τοπικής Αστυνομίας για άμεση ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, κύριος Νίκος Γουναρίδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ η οποία δεν προβλέπει, για φέτος, καμία ενίσχυση, επιδεινώνοντας, έτσι, το πρόβλημα της υποστελέχωσης στις αστυνομικές υπηρεσίες.

«Για όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της ελληνικής περιφέρειας, ιδιαίτερα, όμως, για την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα καθώς δεν έπιασαν τόπο οι, επί σειρά ετών, εκκλήσεις για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων με έμψυχο δυναμικό» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο κύριος Νίκος Γουναρίδης, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση, «αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης με αρνητικές συνέπειες για την αστυνόμευση και την τοπική κοινωνία γενικότερα».

Άοκνη, ωστόσο, παραμένει η προσπάθεια της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, η οποία μέσα από τη διεξαγωγή διαλόγου που στηρίζεται σε επιχειρήματα επιδιώκει να βρει λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τις υπηρεσίες αιχμής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης λόγω της υποστελέχωσης.

Ήδη, υπήρξαν οι πρώτες διαμαρτυρίες αστυνομικών προς την Ομοσπονδία τους η οποία, από την πλευρά της, ζήτησε και πέτυχε συνάντηση με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και πλέον οι Έλληνες αστυνομικοί αναμένουν την επίσημη απάντηση στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να μην ενισχυθούν φέτος- καθόλου ή επαρκώς- οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Ανάλογα, δε, με την απόφαση που θα βγει, όπως επισημαίνει ο κύριος Νίκος Γουναρίδης, θα αντιδράσουν και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Αστυνομίας, με καθοδηγητή, πάντοτε, την Ομοσπονδία τους.

«Η απόφαση σηματοδοτεί «ταφόπλακα» στην αστυνόμευση. Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη απόφαση αυξάνεται ο χρόνος αναμονής για τον επαναπατρισμό των Ξανθιωτών αστυνομικών που επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους από δέκα χρόνια σε τουλάχιστον δεκαπέντε.

Θέλουμε να κρατήσουμε υψηλά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δυστυχώς, με το προσωπικό μας αποδεκατισμένο και γερασμένο είναι επόμενη η αύξηση της μικροεγκληματικότητας στην τοπική κοινωνία», τονίζει ο ίδιος.

Και συνεχίζει, «καταδικάζουμε την πλήρη απαξίωση προς τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις. Η αστυνομική παρουσία πρέπει να είναι ενισχυμένη και εμφανής. Οι δείκτες εγκληματικότητας ανεβαίνουν λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης. Τοπικά υπάρχουν τεράστια κενά σε οργανικές θέσεις κατώτερου προσωπικού. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των αστυνομικών που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας το έργο της αστυνόμευσης, της καταστολής και πρόληψης των αδικημάτων. 

Με αυτά τα δεδομένα δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Πλέον, η αγανάκτηση περισσεύει. 

Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες αναλυτικό Δελτίο Τύπου σχετικά με το θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια