GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το σάπιο “παρακράτος” του Ρουμπάτη υποθηκεύει την ΕΥΠ!

Μπορεί το πρώην “αφεντικό” της Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών Γ. Ρουμπάτης να αποτελεί τυπικά παρελθόν απο τη διοίκηση του κρατικού φορέα, εν...


Μπορεί το πρώην “αφεντικό” της Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών Γ. Ρουμπάτης να αποτελεί τυπικά παρελθόν απο τη διοίκηση του κρατικού φορέα, εντούτοις τόσο οι άνθρωποί του σε θέσεις “κλειδιά” και ευθύνης, ακόμα υπάρχουν, πολύ περισσότερο δεν αφήνουν την υγιή λειτουργία της ΕΥΠ.

Προϊστάμενοι Διευθύνσεων, που έπρεπε να είχαν “ξηλωθεί” απο το 2019 απο τις θέσεις τους, οπότε και ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την πρώτη εκλογή της, παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους, με την ανοχή προφανώς του Μεγάρου Μαξίμου και όλων εκείνων που είχαν και έχουν την ευθύνη της πολιτικής διοίκησης της ΕΥΠ.

Οι αλλαγές σε επίπεδο ηγεσίας της Εθνικής Υπηρεσίας, δεν έφεραν και δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα, αφού η παρουσία του “παρακράτους” που είχε στήσει ο άλλοτε “κραταιός” Γιάννης Ρουμπάτης με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, δεν επιτρέπει επι της ουσίας να προχωρήσει τίποτα σωστά και παρεμβαίνει στην ροή των πληροφοριών απο και προς το Μαξίμου και όχι μόνο!

Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να “στρατικοποιήσει” την ΕΥΠ και να δώσει υπερεξουσίες σε στρατιωτικούς συνδέσμους για την παρακολούθηση και αξιολόγηση πληροφοριών εθνικού σκέλους, δεν απέφερε τα αναμενόμενα, αφού το “μποϊκοταζ” και η παραπληροφόρηση του “δικτύου Ρουμπάτη”, ανατρέπει συνεχώς τα δεδομένα.

Μάλιστα, το “παρακρατικό” σύστημα Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, δεν επιτρέπει και την λειτουργία προσώπων ικανών να προσφέρουν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, πετυχαίνοντας ακόμα και απόσπαση ή μετάταξη των ανεπιθύμητων σε άλλα υπουργεία ή υπηρεσίες.

Οι Δικαστικές Εμπλοκές

Πρόσφατα, μόλις προχθές, η εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, σε άρθρο της επισημαίνει και επιβεβαιώνει τα γραφόμενά μας, για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΥΠ σήμερα.

Διαβάστε:

Δικαστικός «πόλεµος» μαίνεται ανάμεσα στην ΕΥΠ και πρώην στελέχη της υπηρεσίας, τα οποία με τροπολογία του 2021 μετατάχθηκαν σε θέσεις «ψυγείου», στο υπ. Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ. Μεταξύ αυτών δύο πρώην υπάλληλοι της υπηρεσίας, που υπήρξαν στόχος παρακολούθησης με το παράνομο λογισμικό Predator και έχουν καταθέσει μηνύσεις, η πρώτη στα τέλη Νοεμβρίου και η δεύτερη προ ημερών στον Αρειο Πάγο. Από τα στοιχεία μάλιστα που παραθέτει η μία από τους μηνυτές προκύπτει ότι έγινε προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου της με μήνυμα που έλαβε όχι μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων sms, αλλά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής κρυπτογραφημένης επικοινωνίας Signal.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 2021 η τότε διοίκηση της ΕΥΠ προχώρησε στην υποχρεωτική μετάταξη περίπου 80 στελεχών της υπηρεσίας προς το υπ. Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. Δημιούργησαν μια νέα Διεύθυνση Β΄ Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών, στην οποία μετακίνησαν τους περίπου 80 υπαλλήλους. Από εκεί τους μετέταξαν στην ΕΛ.ΑΣ., σε θέσεις πολιτικού προσωπικού, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα. Είχε τότε καταγγελθεί από την αντιπολίτευση ότι τα πρόσωπα που απομακρύνθηκαν ήταν «μη αρεστά» στην τότε διοίκηση της υπηρεσίας. Οι 19 από αυτούς προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, με το διοικητικό πρωτοδικείο να τους δικαιώνει κρίνοντας αντισυνταγματική τη μετακίνησή τους. Στη δικαστική απόφαση αναφέρεται επί λέξει ότι «ούτε από την αιτιολογική έκθεση του εν λόγω νόμου, ούτε από τις συζητήσεις κατά την ψήφιση του νόμου αυτού στη Βουλή προκύπτει η αναγκαιότητα επιλογής από το νομοθέτη τής ως άνω εξαιρετικής διαδικασίας».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «κατ’ ουδένα τρόπο προκύπτει ότι οι μεταταχθέντες υπάλληλοι της ανωτέρω υπηρεσίας της ΕΥΠ αποτελούσαν πλεονάζον προσωπικό ή επρόκειτο να καλύψουν αδήριτη υπηρεσιακή ανάγκη στην υπηρεσία στην οποία μετατάχθηκαν». Παρότι η απόφαση ήταν άμεση εκτελεστή, οι μεταταχθέντες παρέμειναν εκτός της υπηρεσίας, με το Δημόσιο μάλιστα να ασκεί την τελευταία ημέρα της προθεσμίας (στα τέλη του 2023) έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Επιπλέον, όμως, στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια εισήχθησαν και τελικά την 6η Φεβρουαρίου 2024 ψηφίστηκαν σε νόμο άρθρα που, σύμφωνα με νομική ερμηνεία, επιχειρούν να «θεραπεύσουν» ορισμένους από τους λόγους για τους οποίους ο νόμος του 2021, και άρα η μετάταξη των υπαλλήλων, κρίθηκε αντισυνταγματικός. Στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στον τομέα της επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών από εξειδικευμένο προσωπικό εξακολουθεί να αποτελεί κύριο στόχο που μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο με την ενσωμάτωση έμπειρων στελεχών από την ΕΥΠ». Νομικοί κύκλοι εξηγούν ότι η ψήφιση του νόμου ισοδυναμεί με νέα απόφαση μετάταξης των υπαλλήλων της ΕΥΠ προς το υπ. Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ότι η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου καθίσταται κενή περιεχομένου.


Οι δύο από τους 19 προσφεύγοντες υπήρξαν το 2021 στόχος παρακολούθησης από το παράνομο λογισμικό Predator. Και οι δύο έχουν επισήμως ενημερωθεί σχετικά από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η μία υπάλληλος προσέφυγε στα τέλη Νοεμβρίου στη Δικαιοσύνη – πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση. Η δεύτερη κατέθεσε μεσοβδόμαδα μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Στη μηνυτήρια αναφορά της κάνει λόγο για συνολικά 8 απόπειρες παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου της με επιμολυσμένα με Predator μηνύματα, με το τελευταίο από αυτά μάλιστα να φθάνει στο κινητό της όχι μέσω sms αλλά μέσω της εφαρμογής Signal.

Το εν λόγω μήνυμα εστάλη την 25η Νοεμβρίου 2021 και εμφάνιζε ως αποστολέα άτομο υπό στοιχεία Pinelopi Odysseu. Αναφερόταν στο μήνυμα «Καλησπέρα. Θα βγουν όλα στη φόρα με αυτούς σε λίγο καιρό» και ένα link που παρέπεμπε δήθεν σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Zougla.gr. Το πρόσωπο με την κωδική ονομασία Pinelopi Odysseu εμφανιζόταν να σχολιάζει αναρτημένα στο Διαδίκτυο κείμενα που αφορούσαν την ΕΥΠ. «Από το περιεχόμενο των σχολίων εμφανίζεται άρτιος γνώστης των εσωτερικών της υπηρεσίας, αφού “φωτογραφίζει” ή αναφέρεται ευθέως σε υπαρκτά πρόσωπα που απασχολούνται στην υπηρεσία», αναφέρει η μηνύτρια, συσχετίζοντας την παρακολούθησή της μέσω Predator με την ίδια την υπηρεσία.

Προς την ίδια κατεύθυνση παρατίθενται στοιχεία από τα οποία –σύμφωνα με μία εκδοχή– προκύπτει μια χρονική αλληλουχία ανάμεσα στις απόπειρες παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου της υπαλλήλου με νομικές ενέργειές της κατά της ΕΥΠ. «Καθίσταται σαφής η σύνδεση της απόπειρας παράνομης παρακολούθησής μου με την ΕΥΠ», υποστηρίζει στη μήνυσή της.

Υποθήκη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ

Φαίνεται λοιπόν, ότι το “σύστημα Ρουμπάτη” στην ΕΥΠ, έχει βαθιές “ρίζες” και μπορεί και υπάρχει μέχρι σήμερα, κρατώντας απο το… “χέρι” προφανώς και τους νυν κυβερνώντες, άλλως δεν εξηγείται η εμμονή της κυβέρνησης να μην προβαίνει σε σαρωτικό “ανασχηματισμό” της Υπηρεσίας και των Υποδιευθύνσεων ανα τη χώρα, υπηρεσίες των οποίων έχει ανάγκη για την Εθνική Ασφάλεια και όχι μόνο.

Πρόσφατα ο “παππούς” της ΕΥΠ, ο Γιάννης Ρουμπάτης γλύτωσε την καταδίκη, λόγω παραγραφής του αδικήματος, απο δικαστήριο που προκάλεσε η πρώην Υποδιοικήτρια της ΕΥΠ στη Θράκη. Προφανώς και η χρονοκαθυστέρηση έχει την εξήγησή της.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας αραβικών συμφερόντων κ. Γιάννης Ρουμπάτης και πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, προφανώς και χαίρει της υποστήριξης του Μεγάρου Μαξίμου και των ανθρώπων των Μυστικών Υπηρεσιών άλλων χωρών.

Αλλιώς και αν αυτό που αναφέρουμε δεν ισχύει, η κυβέρνηση έχει την καίρια ευθύνη να “ξηλώσει” χθες το μεγάλο “απόστημα” της ΕΥΠ, που δεν είναι άλλο απο τους ανθρώπους του Ρουμπάτη, που ξεκάθαρα υπονομεύουν την Εθνική Ασφάλεια της Ελλάδας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ενώσης.

Ο λόγος, στον κ. Μητσοτάκη και στους κ.κ. Παπασπύρου και Μπρατάκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια