GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ωμέγα Εμποδιστής: Τι είναι το καιρικό φαινόμενο που θα φέρει άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται να φέρει τις επόμενες ημέρες ο «Ωμέγα Εμποδιστής», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.


Άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται να φέρει τις επόμενες ημέρες ο «Ωμέγα Εμποδιστής», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, αυτόν τον μήνα θα επιβεβαιωθεί μπορεί να επιβεβαιωθεί η παροιμία που θέλει τον Φλεβάρη να φέρνει και καλοκαίρι, ενώ δεν αποκλείεται «να αγριέψει φέρνοντας τον βαρύ χειμώνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό βουνό που μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα ΩΜΕΓΑ και δίνει έναν τύπο εμποδισμού στις κακοκαιρίες και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

«Οδηγούμαστε σε επιβεβαίωση του πρώτου μισού της παροιμίας, μιας και αν αφήσουμε στην άκρη το σύντομο πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου μέσα στο Σάββατο, οδηγούμαστε ολοταχώς προς ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Το αίτιο αυτής της εξέλιξης είναι ένα ατμοσφαιρικό βουνό που καθώς το κοιτάμε στους χάρτες καιρού μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα ΩΜΕΓΑ, δίνοντας έναν τύπο εμποδισμού στην Μετεωρολογία, γνωστό σαν Ωμέγα εμποδιστής.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα απλωθεί από πάνω μας χαρίζοντάς μας για κάποιες ημέρες προστασία από τις κακοκαιρίες και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν τώρα θέλουμε να κλείσουμε πονηρά το μάτι για το πώς θα κυλήσει ο καιρός στο πρώτο μισό του μήνα, με τη βοήθεια και της μεθόδου πολλαπλών τρεξιμάτων (δεύτερος χάρτης), μπορούμε να πούμε με μια καλή βεβαιότητα ότι αυτό το διάστημα καλοκαιρίας θα μας συντροφεύει μέχρι και τις 8 με 9 του μήνα περίπου, με θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα», εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το ατμοσφαιρικό βουνό θα εξασθενήσει μέχρι τις 12 με 13 περίπου του μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τα δυτικά και βόρεια να κινηθούν προς τη χώρα, ρίχνοντας και τη θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια