Κανονίζεις να βγείτε ραντεβού, θέλεις να επικοινωνήσεις λίγες ημέρες αφότου έχεις πάρει το τηλέφωνό του/της ή απλά στέλνεις μήνυμα για να...
Κανονίζεις να βγείτε ραντεβού, θέλεις να επικοινωνήσεις λίγες ημέρες αφότου έχεις πάρει το τηλέφωνό του/της ή απλά στέλνεις μήνυμα για να δεις τι κάνει ο άλλος.
Φυσικά και οι πρώτες επαφές με το αντικείμενο του πόθου σου θέλουν προσοχή, γιατί ο άλλος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα, να ξενερώσει, να ξαφνιαστεί ή να απορήσει με συχνά λάθη που όλοι κάνουμε αλλά σπάνια συνειδητοποιούμε. Τι να προσέξεις, λοιπόν, όταν στέλνεις μήνυμα σε κάποιον ή κάποια που σου αρέσει;
Στέλνεις απλά ένα «γεια σου». Η φράση αυτή είναι αρκετά μπερδεμένη, ειδικά στα πρώτα βήματα της γνωριμίας. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι ναι μεν θέλει να επικοινωνήσει, αλλά δεν ξέρει και τι να πει ή πως να συνεχίσει την κουβέντα και πετάει στον άλλον το μπαλάκι; Είναι η αρχή μιας συζήτησης για να βγείτε τελικά έξω; Αργεί να… πληκτρολογήσει τα υπόλοιπα;
Το παίζεις γραμματέας. Εκεί που πάνε όλα καλά, ξαφνικά αρχίζουν μακροσκελείς προτάσεις για την ώρα και το μέρος που θα συναντηθείτε γιατί τον έναν δεν τον βολεύει η τάδε ώρα εκείνη την ημέρα κοκ. Και κάπου εκεί χάνεται η μισή μαγεία.
Γράφεις μακροσκελή μηνύματα, στα οποία περιγράφεις τι έκανες από τότε που βρεθήκατε πρώτη φορά. Ωστόσο ιδανικό είναι να στέλνεις μια- δύο προτάσεις, χωρίς να τρελαίνεις τον άλλον στην πολυλογία, αλλά δίνοντάς του και κάποιες αφορμές για κουβεντούλα.
Κάνεις ορθογραφικά λάθη. Προσοχή στην ορθογραφία των λέξεων που χρησιμοποιείς για να μην ξενερώσεις τον άλλον άθελά σου.
Στέλνεις απλά ένα «Θέλεις να βγούμε;» χωρίς καμία άλλη πρόταση. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Καλύτερο είναι να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο από την αρχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια