GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: Σε τελική ευθεία για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση από τον Χαράλαμπο Ευστρατίου: «Όλα όσα έχουν κερδηθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, κερδήθηκαν με απεργ...


Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση από τον Χαράλαμπο Ευστρατίου: «Όλα όσα έχουν κερδηθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, κερδήθηκαν με απεργιακές κινητοποιήσεις»

Με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης έχει μπει σε τελική ευθεία για την πανελλαδική 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του μηνός.

Μπορεί, βέβαια, η απεργία ως συλλογική κινητοποίηση των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους να έχει χάσει τη δυναμική της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω χαμηλής συμμετοχής, όπως παραδέχεται ο κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, ωστόσο, όπως συνεχίζει, «όλα όσα έχουν κερδηθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα, κερδήθηκαν με απεργιακές κινητοποιήσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η προετοιμασία της κινητοποίησης με ενημερωτικές δράσεις από την πλευρά του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, προκειμένου αυτή να πλαισιωθεί από ισχυρή παρουσία και κατ’ επέκταση από ισχυρή «φωνή» που θα στείλει ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

«Πράγματι, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται χαμηλή προσέλευση στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων για ευνόητους λόγους που έχουν άμεση σχέση με το κόστος της συμμετοχής. Δυστυχώς, ο απεργός δημόσιος υπάλληλος «πληρώνει» πολύ ακριβά τη συμμετοχή του σε μια απεργιακή κινητοποίηση», όπως σχολιάζει, χαρακτηριστικά, ο κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Και συνεχίζει, «αναλογιζόμενοι αυτή την κατάσταση ως συνδικαλιστικό όργανο μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε εναλλακτικές μορφές εργατικού αγώνα πέρα από την απεργία, χωρίς ωστόσο να έχουμε καταλήξει ακόμα σε εκείνη τη μορφή που θα μπορούσε να αντικαταστήσει την απεργία».

Όπως ο ίδιος εξηγεί, «υπάρχει απεργία και διάλογος. Ξεκινάμε με απεργία για να κοινοποιήσουμε στην κυβέρνηση τα συσσωρευμένα αιτήματά μας και μετά περιμένουμε την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογος για την επίλυσή τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια