GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ελλάδα-Έχασε 1.000 ευρώ ετησίως ο μισθωτός από την ακρίβεια: «Bye-Bye ο 13ος μισθός»

Το 2022 ο μέσος Έλληνας μισθωτός έχασε έναν ολόκληρο μισθό από την ακρίβεια!


Το 2022 ο μέσος Έλληνας μισθωτός έχασε έναν ολόκληρο μισθό από την ακρίβεια!

Φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς έβαλε η ακρίβεια, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2022 οι όποιες αυξήσεις στους μισθούς εξανεμίστηκαν, αφού ο μέσος μισθωτός έχασε 1.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε στο Open, ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στα 1.043 ευρώ μεικτά.

Τα καθαρά χρήματα «για έναν εργαζόμενο, για έναν μισθωτό, είναι περίπου στα 910-920 ευρώ», όπως τόνισε με νόημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» ο μέσος μισθός το 2021 ήταν στα 1.230 ευρώ, ενώ το 2020 και το 2019 ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

Το 2022 ήταν στα 1.155 ευρώ. Επομένως; Κάθε χρόνο και χειρότερα.

«Παρά την ακρίβεια, είχαμε μείωση του μισθού. Δηλαδή όχι μόνο βγάζει λιγότερα χρήματα, έχουμε πλέον και μεγαλύτερο κόστος ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμπελιώτης.

«Με βάση την ακρίβεια, σε ετήσια βάση χάνεται ένας ολόκληρος μισθός», συμπλήρωσε ο φοροτεχνικός.

«Άρα, χάνουμε 75 ευρώ τον μήνα. Ο αποκαλούμενος 13ος μισθός δηλαδή bye-bye», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής, Παναγιώτης Στάθης.

Επομένως, με βάση τα στοιχεία, το συμπέρασμα, που προκύπτει, είναι ότι η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη το 2023. «Καταρρέει ο μύθος, ακόμη χειρότερα», ειπώθηκε στην εκπομπή.

«Στην 17η θέση της Ευρώπης»

«Περιμένουμε η αύξηση του κατώτατου μισθού να κυμανθεί κοντά στα 820 ευρώ-830 μεικτά, επομένως καθαρά θα φτάσει τα 710-720 ευρώ», είπε από την πλευρά του ο Αμπελιώτης ενόψει της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Στη Γερμανία, την ίδια ώρα, ο κατώτατος μισθός είναι στα 12,41 ευρώ, την ώρα καθαρά. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα είναι στα 4,5 ευρώ. Μεγάλη η διαφορά, εν ολίγοις, αν μπορούν να γίνουν βεβαίως συγκρίσεις.

«Είμαστε ως χώρα στην 17η θέση της Ευρώπης», τόνισε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος από το Βερολίνο όσον αφορά τον μισθό στην Ελλάδα, με τους Γερμανούς να βρίσκονται στην 4η θέση της σχετικής κατάταξης.

«Υπάρχει μεγάλος πληθωρισμός και στη Γερμανία, είναι ο φόβος των ανθρώπων ότι χάνουν την αγοραστική τους δύναμη συνεχώς. Θα κριθεί, όπως λένε, θα το δούμε δηλαδή στις ευρωεκλογές.

Είναι κάτι που συζητιέται έντονα. Άλλα πράγματα αγόραζες με 100 ευρώ πέρσι στη Γερμανία και άλλα αγοράζεις φέτος», ήταν επίσης η συζήτηση, που έγινε στην εκπομπή του Open.

Δεν υπάρχουν σχόλια