GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κωνσταντινούπολη: Kατάδυση του σταυρού στη Θάλασσα του Μαρμαρά, μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Μετά από σχεδόν μισό οι χριστιανοί θα επιστρέψουν ανήμερα των Θεοφανίων στο Μόδι Χαλκηδόνας, το ιστορικό κέντρο του του σημερινού Δήμου Καντ...


Μετά από σχεδόν μισό οι χριστιανοί θα επιστρέψουν ανήμερα των Θεοφανίων στο Μόδι Χαλκηδόνας, το ιστορικό κέντρο του του σημερινού Δήμου Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Το πρωί στον καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδας θα τελεστούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ενώ στις 11:30 θα γίνει κατάδυση του σταυρού στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Στην παλιά κοσμοπολίτικη ρωμαίικη συνοικία της Πόλης, τα σπίτια μαρτυρούν ακόμα και σήμερα την παρουσία των Ελλήνων, οι οποίοι πλέον ανέρχονται με λίγες εκατοντάδες από 20.000 που ήταν στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η Αγία Τριάδα της Χαλκηδόνας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκλησία της ανατολικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, και στα χρόνια της ακμάζουσας κοινότητας των Ρωμιών διέθετε περίπου 2.000 ενορίτες. Εντούτοις, εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό κέντρο της ορθόδοξης κοινότητας της περιοχής.

Στο εσωτερικό της ξεχωρίζει η επιβλητική οροφή που απεικονίζει τον Ιησού συνοδευόμενο από επτά χερουβείμ, βαμμένη σε έντονες αποχρώσεις και πλαισιωμένη από πολύχρωμα βιτρό. Ο ναός υπέστη μεγάλες καταστροφές το 1955 κατά τη διάρκεια των Σεπτεμβριανών, ενώ υπήρξε και στόχος ακροδεξιών στοιχείων.

Πηγή:pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια