GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πατρινό καρναβάλι: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους

Με ιδιαίτερα μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά το πατρινό καρναβάλι, πατρινό καρναβάλι, μεταφέροντας μηνύματα χαράς κα αισιοδοξίας ...


Με ιδιαίτερα μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά το πατρινό καρναβάλι, πατρινό καρναβάλι, μεταφέροντας μηνύματα χαράς κα αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους.

Το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαρτίου (Κυριακή), όταν θα γίνει η μεγάλη παρέλαση που κάθε χρόνο ενθουσιάζει όσους έχουν τη χαρά να βρεθούν στην πόλη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το φετινό θέμα του καρναβαλιού είναι «Τι κι αν μας “μπριζώνουν”; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν».

Οι πρωινές δράσεις περιλαμβάνουν:

  • καρναβαλικές πομπές
  • ακροβατικά – ζογκλερικά
  • μουσικές και χορούς
  • παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχεί

Μάλιστα, το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού δόθηκε στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στις 12:00 το μεσημέρι, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της δημοτικής μουσικής.

Ακόμη θα τελεστεί και το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον δήμαρχο, την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες» να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το μπαλκόνι του δημαρχείου.

Μουσικά, το κέφι και το καρναβαλικό ρυθμό θα μεταφέρουν το μουσικό συγκρότημα κρουστών «Ritmo Loco Street Band» και οι «X-Saltibagos».

Το μεγάλο πάρτι θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου, στις 18:00, ενώ  δυο ώρες αργότερα, ο θίασος θεατρικού δρώμενου (θέατρο δρόμου Helix) με την Baroque παρέλαση θα αναχωρήσει από το δημαρχείο.

Στις 21:00 ο Δήμαρχος Πατρέων θα κηρύξει και επίσημα την τελετή έναρξης, ενώ θα ακολουθήσει το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Στην τελετή έναρξης θα δώσει το «παρών» με μια ξεχωριστή συναυλία η Πέννυ Μπαλτατζή, ενώ παρουσιαστές της τελετής έναρξης θα είναι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, Βάσω Καλοκαιρινού και Αλέξανδρος Μπίστας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια