GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ομιλία στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Κάθε φορά που μιλάει ο Καραμανλής, “δείχνει” την ανάγκη εθνικής (και κοινωνικής) συνοχής!

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική ήρθε να προσθέσει συναφή ίχνη στο μόνιμο εθνικό και κοινωνικό αποτύπωμα το οποίο...


Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική ήρθε να προσθέσει συναφή ίχνη στο μόνιμο εθνικό και κοινωνικό αποτύπωμα το οποίο διακονεί με τη ρητορική των ιδεών του ο πρώην πρωθυπουργός. Συνοχή. Εθνική και κοινωνική.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός της Ελλάδας εκτός Μνημονίων. Με την αυτοπεποίθηση μιας εθνικά περήφανης και ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής, μιας επιλογής την οποία πλήρωσε ακριβά. Με συνειδησιακή επιμονή στην εδραίωση κοινωνικής συνοχής, μέσω της σύνθεσης, της συνεννόησης της συμφιλίωσης, σε επίπεδο πολιτικής ζύμωσης. Με αντιπάλους, αλλά όχι εχθρούς. Μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν. Απέναντι στο μίσος και τον διχασμό που εδραιώθηκε στο πολιτικό σύστημα και ανακυκλώθηκε στην κοινωνία.

 Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος πολιτικός για χάρη του οποίου προσήλθαν στην κάλπη και τον ψήφισαν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες, στις εκλογές του 2004 και του 2007. Έκτοτε, η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας επιλέγει την αποχή ως στάση εκλογικής αξιοπρέπειας. Με οδυνηρές συνέπειες για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

 Σε εποχές αβεβαιότητας σαν και αυτή την οποία διανύουμε σήμερα, με παγιωμένη τη φθορά που εδραίωσε την παρακμή την οποία προκάλεσε η εθνική τραγωδία των Μνημονίων, μονάχα “μαζί” μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον.

 Αυτό λέει μονότονα ο Κώστας Καραμανλής. Το μέλλον. Το έθνος. Εμείς…

  • Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια