GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία-Επανήλθε στις προκλήσεις ο Ερντογάν: «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα»

Λίγες μόλις ώρες μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι ΗΠΑ για την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην Τουρκία και το εκσυγχρονισμό...


Λίγες μόλις ώρες μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι ΗΠΑ για την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην Τουρκία και το εκσυγχρονισμό άλλων 79, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους υποψήφιους του κόμματός του για τις δημοτικές εκλογές στην Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη»!

«Οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου είναι οι περιοχές που φυτεύτηκαν τα πρώτα θεμέλια της χιλιόχρονης ιστορίας μας» συμπλήρωσε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημειώνεται πως η τακτική των χαμηλών τόνων που ακολούθησε ο Τούρκος πρόεδρος το προηγούμενο διάστημα ήταν καταλυτική για να πάρει η Τουρκία το «ναι» από το Κογκρέσο για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών.

Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν, ωστόσο, ότι οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος αφορούν περισσότερο τις εσωτερικές διεργασίες στην Τουρκία.

Κι αυτό διότι η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι η Τουρκία από συμπαραγωγός των F-35 βρέθηκε μέσα σε λίγα χρόνια να είναι εκτός προγράμματος για το μαχητικό 5ης γενιάς που θα προμηθευτεί η Eλλάδα και τώρα πανηγυρίζει για την απόκτηση των F-16.

Δεν υπάρχουν σχόλια