GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλήρης δικαίωση: Ερχονται Ιδιωτικές Κλινικές και Πανεπιστήμια απο την Τουρκία στη Θράκη!

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες, απο τότε που γράψαμε και επισημάναμε, ότι η οικονομία της Θράκης περνά σε χέρια τουρκικών συμφερόντων και...


Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες, απο τότε που γράψαμε και επισημάναμε, ότι η οικονομία της Θράκης περνά σε χέρια τουρκικών συμφερόντων και ιδού οι νέες αποκαλύψεις ειδήσεων απο άλλα ΜΜΕ των Αθηνών και όχι μόνο!

Ερχονται στη Θράκη, με άδεια του Ελληνικού Κράτους, Ιδιωτική Κλινική ως υποκατάστημα Τουρκικής (Αλεξανδρούπολη), ενω πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και η αγοραπωλησία μεγάλου οικοπέδου για την εγκατάσταση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου με την υποστήριξη Αμερικανικού Κολεγίου (Ξάνθη)!

Ναι, πολύ καλά διαβάσατε και είμαστε ακόμα στην αρχή, μιας μεγάλης επέλασης τουρκικών κεφαλαίων, εκτός αυτών που διακινούνται μέσω των ήδη υπαρχουσών επιχειρήσεων μουσουλμάνων που ελέγχονται απο το Τουρκικό Προξενείο.

Ιδιωτική Κλινική στην Αλεξανδρούπολη

Στην ίδρυση Πολυϊατρείου στην Αλεξανδρούπολη προχωράει τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη και μάλιστα το παράρτημα της καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίoυ Έβρου στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Το θέμα αποκαλύπτει στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ” και επιβεβαιώνεται με μια απλή αναζήτηση στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Έβρου όπου έγινε η εγγραφή για το υποκατάστημα της εταιρείας που θα λειτουργήσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στόχος της τουρκικής εταιρείας με επωνυμία: «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI »είναι κυρίως (μαζί με πολλές ακόμα δυνατότητες που σχετίζονται με δραστηριότητες υγείας, όπως αναφέρεται στην εγγραφή της στο ΓΕΜΗ του τοπικού μας Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του ΓΕΜΗ με ημεροηνία 10/1/2024, αναφέρεται ότι:

Την 10/01/2024 καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο µε Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 3965191, η από 1/17-11-2023 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων Αλλοδαπής Εταιρείας (ΤΟΥΡΚΙΑ) Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI» με την οποία αποφασίστηκε η εγκατάσταση στην Ελλάδα του υποκαταστήματος αλλοδαπής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET ΕΠΕ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» και έλαβε αριθμό Γ.Ε.ΜΗ.

Α. Στοιχεία αλλοδαπής εταιρείας

α) Η εταιρεία στις 06/05/2019 καταχωρήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Τούρκικου Εμπορικού Δικαίου στην ΤΔ Διεύθυνση Εμπορικού Μητρώου Κωνσταντινούπολης, με αριθμό Εμπορικού Μητρώου 191350-5 με βάση το ιδρυτικό της έγγραφο, ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης. Έχει αριθμό συστήματος καταχώρισης κεντρικού μητρώου 0099102660100001.

β) Επωνυμία: «ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET LIMITED SIRKETI »

γ) Έδρα και διεύθυνση: Zamrutevler Mahallesi Cad. A17 Blok Apt. No:243 A/98 Maltepe, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

δ) Κεφάλαιο: Πενήντα χιλιάδες Τούρκικες Λίρες (50.000,00TL)

ε) Διοίκηση-εκπροσώπηση:

• Διευθυντής: Tugba Bildik, Icerenkoy Mah. Askent Sk. Askent Sitesi D Blok No:68 Atasehir, Κωνσταντινούπολη

Β. Στοιχεία Υποκαταστήματος

α) Επωνυμία: « ATERNA SAGLIK HIZMETLERI TICARET ΕΠΕ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ »

β) Έδρα: Δήμος Αλεξανδρούπολης, Τ.Κ. 68100

γ) Σκοπός:

1- Σύμφωνα με τις διατάξεις του βασικού νόμου αριθ. 3359 για τις υπηρεσίες υγείας, στο πλαίσιο των κανονισμών που σχετίζονται με το νόμο αυτό, λαμβάνοντας τις απαραίτητες άδειες στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων για το θέμα αυτό, μπορεί να ιδρύει ιδιωτικά ιδρύματα υγείας, να ανοίγει νοσοκομεία, πολυϊατρεία, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, ιατρικά εργαστήρια, ιδρύματα αναλύσεων, να παρέχει υπηρεσίες υγείας, να παρέχει κάθε είδους μαθήματα πρώτων βοηθειών με άδεια από τα αρμόδια όργανα.

Να ιδρύει, να λειτουργεί να ενοικιάζει, να εκμισθώνει, να εκμισθώνει, να μεταβιβάζει, να αγοράζει και να παλεί κάθε είδους βοηθητικές εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την ανθρώπινη υγεία, όπως εγκαταστάσεις υγείας, καμπίνες υγείας, μαιευτήρια, κέντρα προσθετικής θεραπείας, νοσοκομεία, ιατρεία, ιατρεία, ιδιωτικούς κοιτώνες, υγείας, ιδιωτικά κέντρα ελέγχου, εργαστήρια ιατρικών αναλύσεων, ακτινολογικά και αιμοδοτικά κέντρα ως υποστηρικτικές και συμπληρωματικές εγκαταστάσεις.

2-Να ανοίξει, να ιδρύσει και να λειτουργήσει διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα, μονάδες φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης εντός του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση της ανθρώπινης υγείας.


Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Ξάνθη

Καλά πληροφορημένες πηγές του ΘΠΕ, που δεν διαψεύδονται απο καμία επίσημη πηγή, αναφέρουν ότι με την εποπτεία Αμερικανικού Ιδιωτικού Πανεπιστημίου (Κολλεγίου), θα εγκατασταθεί στην Ξάνθη, λίγο έξω απο την πόλη, σε έκταση περίπου 33 στρεμμάτων, Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που θα φέρει τουρκικά κεφάλαια για την ίδρυσή του αλλά και καθηγητές απο τη γείτονα χώρα, με τη συμμετοχή και Ελλήνων αλλά και Αμερικανών επενδυτών!!!

Το deal για την πώληση του οικοπέδου, το οποίο προέρχεται απο μία παλιά “αμαρτωλή” διαδικασία εκποίησης βακουφικών περιουσιακών στοιχείων, φαίνεται να ολοκληρώνεται και ήδη οι επενδυτές έχουν αναθέσει στους νομικούς τους συμβούλους να προχωρήσουν στη διαδικασία της ίδρυσης του φορέα που θα λειτουργήσει το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο.

Απο Τουρκικής πλευράς, οι επενδυτές που ήδη έχουν στην κατοχή τους Τουρκο-Αμερικανικό Κολλέγιο, αναμένουν το “πράσινο φως” απο το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας καθώς αναμένονται να εκδοθούν ορισμένες ΚΥΑ, οι οποίες θα ρυθμίζουν το καθεστώς εποπτείας και λειτουργίας των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Οι Αμερικανοί επενδυτές που επίσης έχουν άμεση εμπλοκή στη λειτουργία τέτοιων δομών εκπαίδευσης, επιζητούν τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας σε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και δη στη Θράκη, με ότι μπορεί αυτό να σηματοδοτεί!

Αρχισε να “στήνεται” η νέα ΑΟΖ;

Το 1998, είχαμε σημειώσει σε τότε ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε, ότι αν στη Θράκη επιτευχθεί να δημιουργηθεί το καθεστώς της Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης, αυτό δεν θα έχει τη λειτουργικότητα άλλων Ανεξάρτητων Ζωνών, καθώς εδώ υπάρχει άμεσα το θέμα της συνδιοίκησης που επιχειρεί και πετυχαίνει η Τουρκία, δια των ελληνικών κομμάτων και υποψηφίων μουσουλμάνων που εκλέγονται μέσα απο αυτά!

Η νέου και ειδικού τυπου ΑΟΖ που στήνεται στη Θράκη, θα είναι με την εποπτεία των Αμερικανών, που πλέον θέλουν και θα δημιουργήσουν μία Ζώνη Ελέγχου των Βαλκανίων και της Τουρκίας μέσα απο τη Θράκη.

Αυτή η Ζώνη Ελέγχου των Αμερικανών, σαφώς και δεν επρόκειτο να διέπεται απο κανόνες Εθνικού Συμφέροντος, αλλά καθαρά οικονομικού και αμερικανικού, μιας και το εγχείρημα στο Κόσσοβο απέτυχε και τώρα ο Αμερικανικός σχεδιασμός αποβλέπει σε μία Ζώνη όπου θα συνυπάρχουν πολλά συμφέροντα, όπως και αυτά των Τούρκων!

  • Και φυσικά όλα αυτά ερήμην των πολιτών της Θράκης!
  • Θέμα για το οποίο βεβαίως και θα επανέλθουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια