GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης: Σύστημα διαδερμικής νευρόλησης με ραδιοσυχνότητες σε ασθενείς με χρόνιο πόνο

Μια νέα τεχνική, ένα σύστημα διαδερμικής νευρόλησης με ραδιοσυχνότητες, εφαρμόστηκε χτες για πρώτη φορά στο ΠΓΝA σε τρείς ασθενείς με χρόνιο...


Μια νέα τεχνική, ένα σύστημα διαδερμικής νευρόλησης με ραδιοσυχνότητες, εφαρμόστηκε χτες για πρώτη φορά στο ΠΓΝA σε τρείς ασθενείς με χρόνιο πόνο.

«Οι ασθενείς αυτοί είχαν προσέλθει στο Ιατρείο Πόνου της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου μας. Ο πόνος των ασθενών αυτών ήταν ισχυρός και επίμονος και για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπισθεί με τις συνηθισμένες μεθόδους, δηλ. φαρμακευτική αγωγή, φυσιοθεραπεία κ.α.», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η  Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Αναισθησιολογικής Κλινικής και του Ιατρείου Πόνου και παρηγορικής Φροντίδας του  ΔΠΘ  κ. Χλωροπούλου Πελαγία .

“Μετά από επίμονες προσπάθειες αρκετών μηνών εφαρμόστηκε στο νοσοκομείο μας η μέθοδος αυτή. Με την μέθοδο αυτή ελπίζουμε στην μεγαλύτερη βελτίωση των ασθενών με χρόνιο επίμονο πόνο με την πιο συχνή χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου στο μέλλον, και την εν γένει καλύτερη παροχή παρηγορικής φροντίδας», τόνισε.

H μέθοδος  με ραδιοσυχνότητες είναι μία διαδερμικά επεμβατική επιλογή που βασίζεται στην νευρόλυση (δηλαδή την απενεργοποίηση των νεύρων της πάσχουσας περιοχής) με την χρήση ειδικών ραδιοσυχνοτήτων. H διαδερμική νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες  ενδείκνυται απόλυτα για την αντιμετώπιση του χρόνιου περιφερικού νευροπαθητικού πόνου, ο οποίος εκφράζεται με διάφορες μορφές όπως: οσφυαλγία, αυχεναλγία, ισχιαλγία, νευραλγία τρίδυμου. Πρόκειται για μια τεχνική  με άμεσα αποτελέσματα και ανακούφιση του πόνου.

Πηγή:ΕΡΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια