GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σ. Μωραίτης: Ζητούμενο η κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ξάνθης

ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ 


ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ 

Με το  «moto» του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης την κοινή προσπάθεια των πολιτικών, θεσμικών  και οικονομικών φορέων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Ξενοδοχείο Zita Palas η καθιερωμένη κοπή της πίτας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου χοροστάτησε και ευλόγησε την πίτα.

Παρόντες οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι πλην Σ. Κοντού όπου εκπροσωπήθηκε από συμβούλους της παράταξης του, οι νεοεκλεγμένοι αντιπεριφερειάρχες οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών Σωματείων και οργανώσεων της Ξάνθης και επιχειρηματίες του νομού.

Όλο το Δ.Σ. παρών που φρόντισε οι καλεσμένοι να τακτοποιηθούν.

ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ: ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΕΡΓΩΝ

Με την χρήση μιας παραβολής, όπως το συνηθίζει ο σεβασμιότατος έκανε αναφορά στην παρακαταθήκη θετικών έργων από τους εντιμότατους άρχοντες λέγοντας ότι δύο παιδάκια επάνω στο παιγνίδι έγραψαν το ένα, το όνομά του πάνω στην άμμο, και το άλλο πάνω στο βράχο. Με το πρώτο κύμα αυτό σβήστηκε από την άμμο ενώ το άλλο όνομα που χαράχτηκε επάνω στον βράχο ξεπλύθηκαν τα «γρέζια» της χάραξης και εμφανίσθηκε το όνομα ξεκάθαρο στέλνοντας επίσης ξεκάθαρο μήνυμα στους παρόντες εντιμότατους άρχοντες να αφήσουν σαν παρακαταθήκη τα έργα τους που θα τα θυμούνται όλοι.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στις ηθικές αξίες τις οποίες πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού όπως σημείωσε, για να καταλήξει λέγοντας,  προφανώς με αφορμή  όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα και κάποιοι τα μετατρέπουν για ξεκάθαρους σκοπούς και λόγους, σαν σημαντικά, την ώρα που λαός πορεύεται δύσκολα.

Η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Μπρίκα κάνοντας αναφορά στην περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη είπε ότι προέρχεται από τον Επιμελητηριακό χώρο και θεωρείτε βέβαιο ότι θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες για καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο Βουλευτής Ζειμπέκ ως Νέα Αριστερά ευχήθηκε το 24 να είναι καλύτερο από το 23, χρονιά την οποία και χαρακτήρισε δύσκολη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Χατζηγγενέ, αφού έκανε αναφορά στην ανάληψη των καθηκόντων και αφού ενημερωθεί από τους προκατόχους του και ως μέλος του επιμελητηρίου, δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός στο επιχειρείν. Ευχήθηκε καλή χρονιά

Ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα περιφερειακή διοίκηση θα στηρίξει οικονομικά τους δήμους για καλύτερα αποτελέσματα. «Εμείς ως νέα δημοτική αρχή έχουμε δηλώσει ότι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι προτεραιότητά μας. Θέλω να πω ότι το επιμελητήριο Ξάνθης και ιδιαίτερα ο κ. Μωραίτης έχει συμβάλλει αρκετά, αγαπάει ιδιαίτερα τα Άβδηρα και τους Αβδηρίτες και ζήτησε να τρέξουν προγράμματα για το καλό του επιχειρείν». Συμπλέει με την λογική του προέδρου που θέλει όλους τους φορείς να καταβάλουν κοινή προσπάθεια προς όφελος του τόπου και ο Γ. Τσιτιρίδης δηλώνει παρών. Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και δημιουργικό το 2024.

Ο δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου αναφέρθηκε στην άδικη συμπεριφορά της προηγούμενης περιφερειακής διοίκησης, η οποία, ενώ σε άλλους δήμους έδωσε πάνω από 30 εκ. στους δήμους της Ξάνθης μόνο 4 εκ. και ζήτηση οι αντιπεριφερειάρχες να είναι ποιο κοντά στους δήμους  και με σύμπνοια να στηρίζουν τις προσπάθειες των δήμων με τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Ευχήθηκε καλή χρονιά.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο δήμαρχος Μύκης κ. Κούρτ ο οποίος ευχήθηκε υγεία, κοινή προσπάθεια γιατί οι θεσμικοί παράγοντες το οφείλουν στον νομό. «Πιστεύουμε ότι με κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε και όλα θα πάνε καλά. Εύχομαι καλή υγεία σε όλους, ειρήνη και αγάπη».

Η αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κα Σαρόγλου ευχήθηκε με την σειρά της μία καλή χρονιά.

Τέλος τον λόγο πήρε ο οικοδεσπότης πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτης και αφού προσφώνησε όλους τους επισήμους,  στον μίνι απολογισμό που έκανε, αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου αλλά και την συμβολή στο επιχειρείν. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ Παναγιώτη Ταρενίδη που είναι πάντοτε στο πλευρό του επιμελητηρίου.

Αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στους νεοεκλεγέντες της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρχει συνεργασία για μία καλύτερη μέρα στον νομό και το επιχειρείν. Ζήτησε συγνώμη από του επαγγελματίες που όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε ως πρόεδρος, να συνθέσει όλες τις δυνάμεις στον νομό για καλύτερα αποτελέσματα.

Ζήτησε από όλους τους φορείς να «σηκώσουν τα μανίκια» και όλοι μαζί να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο για την Ξάνθη. «Να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στον νομό μας. Πρέπει να προφτάσουμε τους άλλους νομούς και η περιφέρειά μας τις άλλες περιφέρειες».

Σε προσωπική του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σ. Μωραίτης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Z palace, παρουσία, επιχειρηματιών, αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια εκδήλωση του επιμελητηρίου Ξάνθης η κοπή της  Βασιλόπιτας!!!!!

Βραβεύθηκαν 6  επιχειρήσεις  με τον καλύτερο χριστουγεννιάτικο Στολισμό των επιχειρήσεων τους.

Καθώς και οι συντελεστές όλης της προσπάθειας του επιμελητηρίου μας στις Γιορτές των Χριστουγέννων !!!!!

Αναλυτικά θα εκδοθεί δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου Ξάνθης!!!

  • Ευχαριστώ θερμά, όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας!!!
  • Καθώς και όλους τους συνεργάτες συναδέλφους  του   Διοικητικού συμβουλίου και όλους τους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου μας!!!!

Καλή χρονιά σε όλους»!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια