GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κακοκαιρία: Τι είναι το φαινόμενο Aegean Lake Effect που φέρνει χιόνια στη μισή Ελλάδα!

Τι είναι το φαινόμενο Aegean Lake Effect που επηρεάσει την Ελλάδα; Από το ερχόμενο Σάββατο φέρνει χιόνια στη μισή τουλάχιστον χώρα!

  • Τι είναι το φαινόμενο Aegean Lake Effect που επηρεάσει την Ελλάδα;
  • Από το ερχόμενο Σάββατο φέρνει χιόνια στη μισή τουλάχιστον χώρα!


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο (13/1) το απόγευμα μέχρι και το πρωί της Κυριακής (14/1).

Όπως εξήγησε στο Open ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, πρόκειται για το φαινόμενο «Aegean Lake Effect» που θα επηρεάσει με χιόνια αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Το «Aegean Lake Effect» θα εμφανιστεί στις περιοχές που «βλέπουν» το Αιγαίο και θα προκύψει από τη «μεταφορά» του νέου βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία.

Το Σαββατοκύριακο χιόνια αναμένονται στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Αττική, στη Βοιωτία, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Όπως τόνισε για το Aegean Lake Effect ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το φαινόμενο «δημιουργεί αυτές τις γραμμές, αυτές τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά η ψυχρή μάζα, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές, που βλέπουν προς το Αιγαίο».

Πιθανή η χιονόπτωση ακόμα και στην Αθήνα

Μάλιστα είναι πιθανή η χιονόπτωση ακόμη και στην Αθήνα αν και δε θα σημειωθεί χιονόστρωση:

«Τα χιόνια το Σάββατο θα παρατηρηθούν σε υψόμετρα 200 και 300 μέτρων και πάνω.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, χιόνι θα πέσει στα βόρεια προάστια ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα προς το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει στην Αθήνα και στο κέντρο της πόλης, χωρίς οι συνθήκες να είναι εφικτές για χιονόστρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από σήμερα το απόγευμα έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία το οποίο θα επηρεάσει αρχικά τις δυτικές περιοχές της χώρας και ο καιρός θα επιδεινωθεί στα δυτικά το απόγευμα με χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια