GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


2 μήνες αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον Κούγια - Τσέπελη βρες άλλον δικηγόρο για Στράτο και Γ. Ζερενίδη.

Καλά δεν γνώριζαν Τσέπελης, Φανουράκης  και υπάλληλοι ότι σύμφωνα με τον Νόμο Ν. 3852/2010 από 7/9/2023 έως και 31/12/2023 μπορούν να αποφασ...


Καλά δεν γνώριζαν Τσέπελης, Φανουράκης  και υπάλληλοι ότι σύμφωνα με τον Νόμο Ν. 3852/2010 από 7/9/2023 έως και 31/12/2023 μπορούν να αποφασίζονται από το δημοτικό συμβούλιο μόνο θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις; Ας ρωτούσαν την Χατζηλιάδου ή τον Γ. Λάμπρου! Ζητάνε και τα .... ρέστα από πάνω; Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σκοινί; Ή τελικά "πληρώθηκε" τις 250.000 ευρώ ο  Κούσης; 
 

"Θα φέρω τον....Κούγια απειλούσε   με θράσος ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης  Στράτο Κοντό και τον Γιάννη Ζερενίδη, προκειμένου να τους "εκφοβίσει", ενώ γνώριζε παρανομεί και αυτός αλλά και  οι υπάλληλοι που "ασκούν" τις εντολές του, αφού σύμφωνα  με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, το Δημοτικό Συμβούλιο 

«…ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων».

 Δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο πολιτικής λειτουργίας του Δήμου, ο νόμος με την ανωτέρω διάταξη περιγράφει τη λογική της άσκησης της διοίκησης των Δήμων από την απερχόμενη δημοτική αρχή κατά την μεταβατική περίοδο μεταξύ των εκλογών και της εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών. Η διοίκηση του Δήμου κατά την περίοδο αυτή πρέπει να διέπεται σε όλα τα επίπεδα από μια λογική διαχείρισης των απολύτως απαραίτητων λειτουργιών του, των απρόβλεπτων αναγκών, των επειγόντων θεμάτων που δεν επιδέχονται αναβολής, καθώς και των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

 Κι όχι να δίνει 250.000 ευρώ για....ηλεκτρολογικά στον Κούση, κολλητό του πρώην δημάρχου Τσέπελη μετά τις...εκλογές, "ξοφλώντας" προεκλογικά γραμμάτια!!!  

Τουτέστιν στοπ σε όλα 7/9/2023 έως 31/12/2023 μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή. Πλην επειγουσών περιπτώσεων..!

Κάτι άλλωστε γνωστό και στους νομικούς κύκλους της Ξάνθης και κυρίως του Δήμου Ξάνθης, αφού ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και σαφέστατος!

Κάτι που φανταζόμαστε θα γνωρίζει και ο δικηγόρος του Στράτου Κοντού κ.Τσιλιγγίρης, αλλά και οι ίδιοι οι δικηγόροι του Δήμου Ξάνθης! (σ.σ. Γιατί δεν ρωτάει την κυρία Χατζηλιάδου ή τον κύριο Γιάνη Λάμπρου; Πού σίγουρα δεν φοβούνται και τον Κούγια;..). 

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις στις οποίες επιδίδεται η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Χρυσάφη, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε απρόβλεπτες, ούτε απρόσμενες ούτε επείγουσες ανάγκες του Δήμου Σερρών, όπως επιτάσσει η χρονική περίοδος της μετάβασης από την παλιά στη νέα δημοτική αρχή η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σερρών απηύθυνε σήμερα στον κ. Χρυσάφη και τους εν ενεργεία «Συμμάχους» την εξής επιστολή:

Και με απλή λογική "η διοίκηση του Δήμου κατά την περίοδο αυτή 7/9/2023 έως 31/12/2031) πρέπει να διέπεται σε όλα τα επίπεδα από μια λογική διαχείρισης των απολύτως απαραίτητων λειτουργιών του, των απρόβλεπτων αναγκών, των επειγόντων θεμάτων που δεν επιδέχονται αναβολής, καθώς και των συγχρηματοδοτούμενων έργων".

 Κύριε Τσέπελη, βρες άλλον δικηγόρο.... Ο Κούγιας δεν μπορεί για δυο μήνες!

Σήμερα οφείλουμε να ενημερώσουμε τον γνωστό κύριο Τσέπελη οτι, "και στο θέμα αυτό ατύχησε", αφού θα πρέπει να  βρει άλλο δικηγόρο από τη Ξάνθη ή εκτός Ξάνθης για τους υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης που κατά την άποψή μας παρανόμησαν σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Ξάνθης με την περίπτωση Κούση και σωστά ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός όταν ενημερώθηκε πήγε να ελέγξει τι συμβαίνει, "αφού πριν λίγη ώρα (12/1/2024) τιμωρήθηκε με 2 μήνες αναστολή άσκησης λειτουργήματος με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Εφετείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, οριστική δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος για τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, αναφορικά με υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης άσκησε πειθαρχική δίωξη, πριν από λίγα 24ωρα, σε βάρος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Αλέξη Κούγια, για όσα ανέφερε μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-2) την περασμένη Κυριακή.

Οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων, με εξαίρεση εκείνες που επιβάλλουν τη σύσταση ή την επίπληξη, υπόκεινται στο ένδικο μέσο της έφεσης που εκδικάζεται από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που εδρεύει στην Αθήνα και στο δικαστήριο του Αρείου Πάγου είναι πενταμελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, έναν αρεοπαγίτη και τρεις δικηγόρους. Τα αναπληρωματικά μέλη είναι συνολικά εννέα, δηλαδή ένας αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες και έξι δικηγόροι.

Ο αντιπρόεδρος και οι τρεις αρεοπαγίτες ορίζονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης μέσα στον μήνα Δεκέμβριο κάθε διετίας. Η θητεία τους είναι διετής και αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου.

-Άρα Τσέπελη, αν δεν σας αρκούν οι Ξανθιώτες δικηγόροι σου ή η Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, σπεύσει να βρεις κάποιον άλλον, εφ' άμιλο της φήμης του Αλέξη Κούγια!  

[σ.σ. Άλλωστε και τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο μπορεί να τον πήγατε για ....κακούργημα με τους δικηγόρους σου, αλλά ο Κώστας Κουρτίδης τον αθώωσε ....έτσι για την ιστορία!] 

Δεν υπάρχουν σχόλια