GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την European Super League

«Σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προκαλεί η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή της European Su...


«Σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προκαλεί η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή της European Super League κατά της UEFA και της FIFA.

Σύμφωνα με την εν λόγω δικαστική απόφαση, το δικαστήριο έκρινε πως UEFA/FIFA, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορούν να έχουν το μονοπώλιο της διοργάνωσης διασυλλογικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Μια τέτοια συνθήκη, όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση, αντίκειται στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική διοργάνωση, χωρίς να απαιτείται η οποιαδήποτε έγκριση από πλευρών των διεθνών ομοσπονδιών UEFA/FIFA.

Η συγκεκριμένη απόφαση, επί της ουσίας, συνεπάγεται, επίσης, πως η UEFA δεν έχει το δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε τιμωρία κατά οποιασδήποτε ομάδας αποφασίσει να αποσυρθεί από τις διοργανώσεις της (π.χ. Champions League) για να συμμετάσχει σε άλλη διοργάνωση.

Από σήμερα, λοιπόν, η European Super League ή οποιαδήποτε άλλη διασυλλογική διοργάνωση είναι απολύτως εφικτή, χωρίς να ζητάει άδεια από UEFA/FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια