GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χρωματιστά τιμολόγια: Ποιο είναι αυτό που συμφέρει περισσότερο τους καταναλωτές

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στους καταναλωτές τα νέα χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος, που μπαίνουν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.


«Πονοκέφαλο» προκαλούν στους καταναλωτές τα νέα χρωματιστά τιμολόγια του ρεύματος, που μπαίνουν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η σύγχυση προκαλείται από το χρώμα που θα πρέπει να επιλέξουν οι καταναλωτές. Το κίτρινο θα είναι το πιο φθηνό είναι όμως κυμαινόμενο, γι’ αυτό και πολλοί καταναλωτές, όπως αναφέρουν στην κάμερα του Action 24, προτιμούν το μπλε, καθώς μπορεί να είναι ακριβότερο, είναι όμως σταθερό.

Τι σημαίνει το κάθε χρώμα

  • Μπλε χρώμα

Είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.

  • Πράσινο χρώμα

Την 1η Ιανουαρίου του 2024 όλοι οι καταναλωτές που δεν θα έχουν επιλέξει διαφορετικό τιμολόγιο θα μεταπέσουν στο ειδικό του εκάστοτε προμηθευτή, το οποίο είναι ομοιόμορφο για όλους τους παρόχους και διευκολύνει έτσι τη σύγκριση των τιμών μεταξύ προμηθευτών και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφορία των καταναλωτών για τις τιμές των προμηθευτών. Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.

  • Κίτρινο χρώμα

Είναι τα τιμολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Τα εν λόγω τιμολόγια διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: α) με τιμολόγηση ex ante (εκ των προτέρων) και β) με τιμολόγηση ex post (εκ των υστέρων).

  • Πορτοκαλί χρώμα

Αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων συνιστά η λειτουργία έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια