GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποτονική η καταναλωτική κίνηση στην αγορά πριν τα Χριστούγεννα

Η ανασφάλεια και οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών κρατούν μακριά από τα καταστήματα τους Ξανθιώτες.


Η ανασφάλεια και οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών κρατούν μακριά από τα καταστήματα τους Ξανθιώτες.

Υποτονική συνεχίζει να είναι η καταναλωτική κίνηση στην τοπική αγορά, λίγο πριν την έλευση των Χριστουγέννων, με τους εμπόρους της Ξάνθης να εκτιμούν πως το 2023 θα κλείσει ως μια ακόμη κακή χρονιά για τα περισσότερα, τουλάχιστον, καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Οι ημέρες των εορτών είθισται να ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά των καταναλωτών, με τις προσφορές, μάλιστα, σε αρκετά καταστήματα της πόλης να είναι σε εξέλιξη. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως η οικονομική ανασφάλεια αλλά και οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών κρατούν μακριά από τα καταστήματα τους Ξανθιώτες.

Ακόμα και το δώρο των Χριστουγέννων, όπως παραδέχεται ο Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσάβας, είναι άγνωστο εάν και κατά πόσο θα «ζεστάνει» τα «παγωμένα» ταμεία της αγοράς, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν να καλύψουν οι καταναλωτές μεταξύ των οποίων φόροι, ρυθμίσεις στους λογαριασμούς και ενέργεια.

Η μειωμένη αγοραστική κίνηση επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις, αν και το ταμείο θα γίνει στο τέλος της χρονιάς, με πολλούς εμπόρους, ωστόσο, να θεωρούν ότι οι καταναλωτές θα περιοριστούν στα εντελώς απαραίτητα καθώς νιώθουν ανασφάλεια και απογοήτευση για την οικονομική κατάσταση που δεν βελτιώνεται. Άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα για αγορές καθώς οι υποχρεώσεις τρέχουν. Δ

εν διαθέτουν επάρκεια χρημάτων για την αγορά δώρων ή ειδών για τους ίδιους, προσπαθούν, ωστόσο, να εξασφαλίσουν ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι που δεν θα είναι περιορισμένο και θα τους δώσει την ευκαιρία, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις επιλογές τους, να πάρουν μια μικρή εορταστική γεύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια