GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξενοδοχεία Ξάνθης: Έντονη η ζήτηση για κρατήσεις την περίοδο των εορτών

Απόστολος Αγκόρτσας: «Πιστεύουμε ότι τα πιο πολλά ξενοδοχεία της Ξάνθης θα γεμίσουν για την Πρωτοχρονιά»


  • Απόστολος Αγκόρτσας:
  • «Πιστεύουμε ότι τα πιο πολλά ξενοδοχεία της Ξάνθης θα γεμίσουν για την Πρωτοχρονιά»

Όπως όλα δείχνουν ο νομός Ξάνθης αποτελεί δημοφιλή προορισμό για την εορταστική περίοδο στο πλαίσιο της κινητικότητας που καταγράφει ο εσωτερικός τουρισμός.

«Έντονη ζήτηση για κρατήσεις καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στα ξενοδοχεία της Ξάνθης, κυρίως, όσον αφορά την περίοδο της πρωτοχρονιάς και λιγότερο των Χριστουγέννων. Η περιοχή μας είναι πόλος έλξης, όπως, άλλωστε, δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για την τρέχουσα χρονική περίοδο. Θα έχουμε σημαντική κίνηση την περίοδο των εορτών, γιατί η Ξάνθη είναι ένας δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας μας» σχολιάζει, ενδεικτικά, για το θέμα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας.

Σχετικά με τις τιμές των ξενοδοχείων στο νομό Ξάνθης, ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτές κινούνται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλους νομούς, αναφέροντας ως μέση τιμή τα 65 ευρώ τη βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο.

Στα κορυφαία ζητήματα, τώρα, που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου στην Ξάνθη είναι το υψηλό κόστος ενέργειας. Ενώ, ανασταλτικός παράγοντας για αύξηση τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχεία του νομού είναι το αυξημένο κόστος μετακίνησης λόγω καυσίμων και διοδίων, με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να μην μπορούν να έρθουν.

Απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Α. Αγκόρτσας επισημαίνει ως επιτακτική την ανάγκη χάραξης μιας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή που θα έχει γνώμονα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νομό.





















































 

Δεν υπάρχουν σχόλια