GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τρέχουν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση 8 «Ξενία» – Τα 2 αφορούν τα Ξενία Ξάνθης (`15/1/2024) & Κομοτηνής (17/1/2024).

Σε έναν αγώνα δρόμου φαίνεται να έχει επιδοθεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, προκειμένου να αξιοποιήσει τα εδώ και καιρό λιμνάζοντα ξενοδοχε...


Σε έναν αγώνα δρόμου φαίνεται να έχει επιδοθεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, προκειμένου να αξιοποιήσει τα εδώ και καιρό λιμνάζοντα ξενοδοχειακά της ακίνητα που αποτελούν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Σε εξέλιξη έχει μία ακόμη προσπάθεια προκειμένου, να γυρίσουν σελίδα, τα άλλοτε πρωτοποριακά ξενοδοχεία Ξενία, που σήμερα βρίσκονται παροπλισμένα.

Η ΕΤΑΔ στο πλαίσιο της αξιοποίησης των χιλιάδων ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τρέχει οκτώ διαγωνισμούς, που ολοκληρώνονται τους τρεις πρώτους μήνες της νέα χρονιάς, για την αξιοποίηση των αντίστοιχων Ξενία, με τα τέσσερα εξ αυτών να βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.    

Σημειώνεται πως η ΕΤΑΔ έχει στην κυριότητα της 26 Ξενία, εκ των οποίων κάποια είναι ελεύθερα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής η προσπάθεια αξιοποίησης για κάποια εξ αυτών, αποδεικνύεται δυσκολότερη, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις διαγωνισμών για Ξενία της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι δεν τελεσφόρησαν με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται εκ νέου. 

  • Τρέχουν οι διαγωνισμοί για τα Ξενία σε Πιερία, Κοζάνη, Ξάνθη και Κομοτηνή

Εδώ και δύο ημέρες βρίσκεται στον αέρα η διενέργεια νέου ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία Πλαταμώνα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. O διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 6 Μαρτίου του 2024. Το ακίνητο προς μίσθωση αφορά έκταση γηπέδου 6.892,17 τ.μ. που περιλαμβάνει το κτήριο συνολικού εμβαδού 483,66 τμ, το οποίο  λειτουργούσε ως ξενώνας, με εστιατόριο και πρατήριο καυσίμων.

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη και η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 10.000 ευρώ με βήμα διαγωνισμού 5%.

Νέα προσπάθεια γίνεται και για το Ξενία Κοζάνης, με την τιμή εκκίνησης να είναι σημαντικά μειωμένη έναντι της πρόσφατης προηγούμενης φοράς που είχε διενεργηθεί ο διαγωνισμός. Συγκεκριμένα η διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, ενώ η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 28.000 ευρώ με βήμα διαγωνισμού 5%. Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι στις 4 Μαρτίου του 2024.

Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και η έκτασή του είναι 5.046,47 τ.μ. Το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 66 κλινών, αναπτύσσεται σε δύο ξεχωριστές πτέρυγες (τη βόρεια και τη νότια). Η βόρεια πτέρυγα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο και στεγάζει τους χώρους υποδοχής, εστίασης (και τους αντίστοιχους βοηθητικούς). Η νότια πτέρυγα είναι διώροφη, περιλαμβάνει τα υπνοδωμάτια, καθώς και τους βοηθητικούς τους χώρους στο υπόγειο. Η συνολική επιφάνεια του κτηρίου είναι: κύριοι χώροι 1.763,46 τ.μ. (ισόγειο 1.274,53 τ.μ., α΄ όροφος 488,93 τ.μ.) και βοηθητικοί χώροι στο υπόγειο 742,89 τ.μ. Το ακίνητο διαθέτει υπολειπόμενη δόμηση και κάλυψη, ενώ οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις χρήζουν ανακαίνισης.

  • Το Ξενία Ξάνθης προορίζεται για μακροχρόνια μίσθωση με ετήσιο ελάχιστο μίσθωμα 50.000 ευρώ. Πρόκειται για μονάδα κυριότητας της ΕΤΑΔ στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, που έχει ανεγερθεί εντός οικοπέδου εκτάσεως 8.500 τ.μ., με εμβαδόν κτισμάτων άνω των 2.700 τ.μ. (πλέον υπογείου, εμβαδού 250 τ.μ.). Η παρούσα δυναμικότητά του ανέρχεται σε 22 δωμάτια – 43 κλίνες, ανήκει στην κατηγορία των 4 αστέρων και διαθέτει εστιατόριο, καφετέρια-μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων/εκδηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.
  • Το ακίνητο του Ξενία Κομοτηνής βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση 600 μ. από την κεντρική πλατεία – πλατεία Ειρήνης και αποτελείται από δύο πτέρυγες. Το οικόπεδο έχει έκταση 18.205,16 τ.μ. και το κτίριο καλύπτει 1.988,65 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης. Η τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό ορίζεται στις 35.000 ευρώ, ενώ η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024.

Πού βρίσκονται τα άλλα τέσσερα Ξενία

Το Ξενία Καστανιάς  βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιόμετρων από την Κόρινθο και εκτείνεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων ενώ έχει συνολικό εμβαδόν 1.350 τ.μ. και δυναμικότητα 34 κλινών. H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη από την υπογραφή της σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%. Η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 28 Φεβρουαρίου.

Για το Ξενία Καρτερού Ηρακλείου, η προς μίσθωση έκταση αφορά επιφάνεια 81.784,94 τ.μ. με τον έμπροσθεν αυτής αιγιαλό και παραλία, εντός της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα Ξενία Καρτερού, αποτελούμενο από επτά ισόγεια κτίρια σε σχήμα. Λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β΄ Κατηγορίας, δυναμικότητας 84 κλινών. Τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού είναι το ποσό των 115.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024.

Το ακίνητο του Ξενία Τσαγκαράδας Πηλίου απέχει 49 χλμ. από τον Βόλου και έχει έκταση 14.969,30 τ.μ. με δόμηση 2.374,21. σε κτήριο δυναμικότητας 46 δωματίων. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 43.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024.

Το Ξενία Καλεντζίου, στην Αχαΐα, έχει επιφάνεια 1.446,20 τ.μ. επί οικοπέδου 8,5 στρ. και λειτουργούσε ως ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων. H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 12.000 ευρώ και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φακέλου δικαιολογητικών είναι στις 27 Φεβρουαρίου του 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια