GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βρετανία: Ο Σούνακ κλείνει το… μάτι στον Ερντογάν για τα Eurofighter

Την ώρα που οι ελληνοβρετανικές σχέσεις περνούν κρίση μετά την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυ...


Την ώρα που οι ελληνοβρετανικές σχέσεις περνούν κρίση μετά την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Μ. Βρετανία και Τουρκία φαίνεται να τα… βρίσκουν στο ζήτημα των Eurofighter.

Οι γείτονες αναζητούν μετ’ επιτάσεως την αναβάθμιση του αεροπορικού «στόλου» τους και μετά τα διαδοχικά «όχι» που εισέπραξαν από τις ΗΠΑ για τα F-16 και τα F-35 στρέφονται στα Eurofighter.

Μάλιστα, η πρόσφατη απόρριψη της Γερμανίας στο ζήτημα πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Τουρκία, έστρεψαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Μεγάλη Βρετανία.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μ. Βρετανία λειτουργεί υπέρ της Τουρκίας και του Ερντογάν κι εμμέσως πλην σαφώς η Άγκυρα πανηγυρίζει για την κρίση που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στις ελληνοβρετανικές σχέσεις.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τις προηγούμενες μέρες μετέβη στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, όπου υπεγράφη μία κοινή δήλωση προθέσεων ενίσχυσης των δεσμών συνεργασίας για θέματα άμυνας μεταξύ Βρετανίας και Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια