GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέλος επιτηδεύματος: Πόσο μειώνεται για τις ατομικές επιχειρήσεις

Στην αναστολή του τέλους επιτηδεύματος όλων των ατομικών επιχειρήσεων προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με κείμενου του φορολογικού νομοσχεδίου π...


Στην αναστολή του τέλους επιτηδεύματος όλων των ατομικών επιχειρήσεων προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με κείμενου του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η συγκεκριμένη τροποποίηση θα ενταχθεί στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μάλιστα, το για το φορολογικό έτος 2023, το τέλος επιτηδεύματος θα μειωθεί κατά 50% από τα 650 στα 325 ευρώ για όλους τους αυτοαπασχολούμενους είτε εντάσσονται είτε όχι στο νέο σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

Σε ό,τι αφορά το 2024 και τα επόμενα φορολογικά έτη προβλέπεται πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλες τις επιχειρήσεις.

Έτσι, η οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος θα περιορίσει σημαντικά την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων που θα προκύψουν από το νέο έτος για όσους εξ αυτών φορολογηθούν με το νέο σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ οι υπόλοιπα θα λάβουν μια ελάφρυνση της τάξεως των 325 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια