GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θεσσαλονίκη: Στο τουρκικό προξενείο χιλιάδες Τούρκοι για την ημέρα μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ

Χιλιάδες Τούρκοι κάνουν «απόβαση» σήμερα Παρασκευή (10/11) στη Θεσσαλονίκη.


Χιλιάδες Τούρκοι κάνουν «απόβαση» σήμερα Παρασκευή (10/11) στη Θεσσαλονίκη.

Στην ημέρα μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ επισκέπτονται ανά κύματα το σπίτι του όπου στεγάζεται το τουρκικό προξενείο στο κέντρο της πόλης.

Κάθε χρόνο στις 10 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη σφύζει από την παρουσία χιλιάδων Τούρκων που την επισκέπτονται την ημέρα μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, λίγο πάνω από την Αγίου Δημητρίου στο Τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται πάντα κινητικότητα, καθώς πλήθος συρρέει στο σημείο.

Η φετινή γιορτή του Κεμάλ Ατατούρκ συμπίπτει -με διαφορά λίγων ημερών- με τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στο τουρκικό προξενείο πραγματοποιήθηκε τελετή στη διάρκεια της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ, ενώ ανά κύματα πολύς κόσμος πραγματοποιεί επίσκεψη στο σημείο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς πάνω από 5.000 Τούρκοι τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν σήμερα το μουσείο Κεμάλ Ατατούρκ.

Όπως μετέφεραν αρκετοί εξ αυτών στην ΕΡΤ, έρχονται από πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας και κάποιοι είναι συχνοί επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε πως αισθάνονται δέος και ότι τους δύο λαούς συνδέουν πάρα πολλά κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια