GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίδομα μητρότητας: Για ποιες κατηγορίες πολιτών επεκτείνεται

Για περισσότερα κατηγορίες πολιτών φαίνεται πως επεκτείνεται το επίδομα ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, με το ποσό να φτάνει μέχρ...


Για περισσότερα κατηγορίες πολιτών φαίνεται πως επεκτείνεται το επίδομα ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, με το ποσό να φτάνει μέχρι και τα 780 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θα αφορά καταβάλλεται πλέον σε αυτοαπασχολούμενες, όχι μόνο του πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, αλλά και ασφαλιστικών ταμείων όπως ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ, καθώς και σε αγρότισσες.

Το ποσό που καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ θα ανέρχεται στα 780 ευρώ και θα ισχύει για 9 μήνες, με την προϋπόθεση ότι η μητέρα έχει λάβει επιδότηση για κυοφορία και λοχεία από οποιοδήποτε ενταχθέντα στον e-ΕΦΚΑ φορέα, τομέα, κλάδο ή λογαριασμό ασφάλισης μισθωτών ή άλλον φορέα ασφάλισης ασθενείας μισθωτών.

Τι ισχύει για το επίδομα παιδιού

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, από την 1η Ιανουαρίου 2024 το επίδομα για το παιδί θα αυξηθεί:

  • από τα 50 ευρώ στα 70 ευρώ για ένα παιδί
  • από τα 70 ευρώ στα 120 ευρώ για δυο παιδιά
  • στα 170 ευρώ για τρία παιδιά
  • από τα 170 ευρώ στα 240 ευρώ για τέσσερα παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται μέσω προπληρωμένης κάρτας, που εκδίδεται από την τράπεζα που έχει λογαριασμό ο δικαιούχος, με όριο αναλήψεων μετρητών μέχρι το 50% του ποσού κάθε επιδόματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια