GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοσκόπηση MRB: Μη επαρκή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, λέει το 55%-Η δημοτικότητα Κασσελάκη

Οι απαντήσεις των πολιτών στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας παρουσιάστηκαν απόψε (2/10) στο Β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για ...


Οι απαντήσεις των πολιτών στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας παρουσιάστηκαν απόψε (2/10) στο Β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB για την τηλεοπτική συχνότητα του OPEN.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση αναλύεται το πώς αξιολογούν οι πολίτες τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στην ίδια δημοσκόπηση παρουσιάζεται η δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη σε διάφορες κατηγορίες πολιτών, αλλά και η αξιολόγηση των πολιτών για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.


Τι σημαίνει το μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου

  • Αυτό που έχει σημασία στην πρόθεση ψήφου είναι ότι, για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές, έχουμε πολύ μεγάλη αδιευκρίνιστη ψήφο, πράγμα που σημαίνει ότι, ο κόσμος, έχει αρχίσει και δημιουργεί μία απόσταση.
  • Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 21.4%- νούμερο πολύ μεγάλο το οποίο πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη του.
  • Από την αναγωγή αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατάει το ποσοστό του αλλά υπάρχουν δύο κόμματα τα οποία ανεβαίνουν σημαντικά.
  • Είναι το ΚΚΕ από το περίπου 7.5% πάει στο 9% και η Ελληνική Λύση, που από το 4,44% πάει στο 7.3%.

Χαμηλή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Υψηλή της ΝΔ

  • Από τη δημοσκόπηση, επίσης, προκύπτει ότι, πολύ μεγάλη συσπείρωση έχει η ΝΔ .
  • Το κυβερνών κόμμα έχει -παραδοσιακά- μεγάλη συσπείρωση, που αγγίζει το 85%.
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, παρότι βλέπουμε να διατηρεί σταθερό το ποσοστό του, παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση, με ποσοστό 66.7%.
  • Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει διαρροές προς άλλα κόμματα, με ένα 12.5% των ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, την ίδια στιγμή, όμως, και οι εισροές του έχουν ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αλλά και παίρνει περίπου τα ίδια, και αυτό σημαίνει μία ανακατάταξη στη δομή του κόμματος.

Πώς αξιολογούν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

  • Όταν ρωτιούνται αν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικά, μερικώς ή καθόλου, ένα 36% περίπου απαντά ότι τα μέτρα είναι μερικώς αποτελεσματικά ενώ υπάρχει κι ένα 55% που λέει ότι, τα μέτρα, δεν είναι αποτελεσματικά.
  • Και μέσα στα κόμματα, όμως, οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μερικώς το πρόβλημα της ακρίβειας σε ποσοστό 62,1%. Στην αντίστοιχοι ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μερική αντιμετώπιση του προβλήματος σε ποσοστό 37.2%, ενώ, στην αδιευκρίνιστη ψήφο, την ίδια απάντηση έδωσαν σε ποσοστό 23.7% (περίπου ένας στους τέσσερις).
  • Ωστόσο, τα ζόρικα για την κυβέρνηση έρχονται μεταξύ των πολιτών που θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζει καθόλου το θέμα.
  • Στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το ποσοστό φτάνει το 67.2% ενώ υπάρχει ένα σχεδόν 21% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, βαθμολογούν αρνητικά την κυβέρνηση.
  • Στην αξιολόγηση των μέτρων το 8.1% των ερωτώμενων σημειώνει ότι, η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ότι της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, 27.5% ότι είναι όσα αντέχει, ενώ υπάρχει ένα 56% που λέει ότι, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι λιγότερα από αυτά που της επιτρέπει η οικονομία.
  • Αν αθροίσει κανείς τα δύο ποσοστά που αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση, προκύπτει ένα 35.6% που έχουμε δει να έρχεται προεκλογικά.

Τ

ο κυβερνών κόμμα έχει κολλήσει στο ποσοστό αυτό.

Πώς αξιολογούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

  • Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες και στις ερωτήσεις σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.
  • Κατά 47.9%, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

Η δημοτικότητα Κασσελάκη

  • Η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 18.1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

Τα ελληνοτουρκικά και η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

  • Το 40.3% του πληθυσμού δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο σίγουρα ή μάλλον θετικά, ενώ ένα 42.3% θεωρεί ότι έχει μάλλον ή σίγουρα αρνητικές εντυπώσεις.
  • Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ένα 9.7% των ερωτώμενων αξιολογεί ότι, οι συζητήσεις θα καταλήξουν σίγουρα ή μάλλον υπέρ της Ελλάδας, με ένα 24% να απαντά ότι, σίγουρα ή μάλλον ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι η Τουρκία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια