GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Το δίλημμα ρύθμιση ή πλειστηριασμός αποτελεί το πλέον σύγχρονο ελληνικό δίλημμα για χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ν...


Το δίλημμα ρύθμιση ή πλειστηριασμός αποτελεί το πλέον σύγχρονο ελληνικό δίλημμα για χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους λόγω χρεών.

Πλέον, στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ μπαίνουν όλο και περισσότεροι πολίτες με χρέη προς το Δημόσιο, ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα υπάρξουν νέες διαδικασίες για όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Κράτος.

Μια από αυτές τις διαδικασίες είναι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι γίνονται χωρίς τη φυσική παρουσία των οφειλετών, με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τη διαδικασία διαχείρισης και διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναλαμβάνουν πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι ως Υπάλληλοι Πλειστηριασμού.

  • Ποια η διαδικασία των πλειστηριασμών

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται υπό την αιγίδα του ελληνικού δημοσίου μέσω της επίσημης σελίδας www.eauction.gr, που φέρει το σήμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου.


Αφού ένα ακίνητο δύναται να εκποιηθεί σε δημόσιο πλειστηριασμό και κοινοποιηθεί η πράξη στον οφειλέτη, ακολουθεί η δημοσίευση του πλειστηριασμού από τον δικαστικό επιμελητή, ο οποίος συντάσσει και αναρτά το απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, στην Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμού του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών (https://deltio.tnomik.gr/).

Κατόπιν της δημοσίευσης στο Ταμείο Νομικών, ο αρμόδιος Υπάλληλος Πλειστηριασμού, οφείλει να τον αναρτήσει στον ιστότοπο www.eauction.gr.

Οι χρήστες του ιστοτόπου οφείλουν να εγγραφούν χρησιμοποιώντας του κωδικούς TAXISnet.

Αφού έχετε περάσει επιτυχώς όλα τα στάδια εγγραφής και υποβολής σχετικής ακολουθεί η διενέργεια του πλειστηριασμού και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Οθόνη Διενέργειας Πλειστηριασμού απαιτείται η επιβεβαίωση πρόσθετου κωδικού ασφαλείας μέσω του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια