GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Δολοφονικό βαμπίρ και Χίτλερ» – Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για το Ισραήλ και το Νετανιάχου

Με ένα αιματοβαμμένο πρωτοσέλιδο σχολιάζει η φίλα προσκείμενη στην τουρκική αντιπολίτευση εφημερίδα «Sözcü» τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Χ...


Με ένα αιματοβαμμένο πρωτοσέλιδο σχολιάζει η φίλα προσκείμενη στην τουρκική αντιπολίτευση εφημερίδα «Sözcü» τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Χαμάς και Παλαιστίνης, παρουσιάζοντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ως βαμπίρ.

Αναφερόμενη στον βομβαρδισμό του αγγλικανικού νοσοκομείου Αλ Αχλί, η εφημερίδα σχολιάζει στο κεντρικό της άρθρο ότι ο «βρικόλακας Νετανιάχου σκότωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους», με την ανθρωπότητα να καταριέται «το δολοφονικό βαμπίρ».

«Στις 17 Οκτωβρίου, σκότωσε ανθρώπους , βομβαρδίζοντας το νοσοκομείο στη Γάζα όπου νοσηλεύονταν και φιλοξενούνταν άμαχοι.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι χύνουν δάκρυα για την ανθρωπότητα που πεθαίνει και καταριούνται το δολοφονικό βαμπίρ. Κι εμείς το καταριόμαστε.

Ως εφημερίδα SÖZCÜ, ευχόμαστε το έλεος του Θεού σε όσους έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους.

Θέλουμε η αιματοχυσία να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, ο πόλεμος να τελειώσει και ο βρικόλακας Νετανιάχου να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

Καλούμε επίσης το έθνος μας σε κοινή λογική, επιθυμούμε όλες τις πλευρές να είναι ήρεμες, να δείξουν τις αντιδράσεις τους σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο και με τρόπο που αρμόζει στην ανθρωπιά», σημειώνει η Sözcü.

Την ίδια ώρα, η «Yeni Safak» επικρίνει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη χθεσινή επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως «δολοφόνο που επισκέπτεται τον τόπο του εγκλήματος».

  • «Νέος Χίτλερ Νετανιάχου και Μπάιντεν»

Παράλληλα, ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί χαρακτηρίζει αμφότερους τους Νετανιάχου και Μπάιντεν ως «νέους Χίτλερ», με το εκτενές του άρθρο να είναι ιδιαίτερα καταγγελτικό τόσο για τη συνάντηση των δυο ηγετών όσο και για τα ίδια τα πρόσωπα.

«Δεν θα ρωτήσω αν ο Χίτλερ ήταν πιο σκληρός ή ο Νεταχιάχου ή ο Μπάιντεν.  Διότι δεν βρήκα σωστές τις συγκρίσεις που έγιναν στο παρελθόν ως “ο Χίτλερ ή ο Στάλιν ήταν πιο σκληρός”.

Ένας τύραννος είναι ένας τύραννος. Όλοι τους καταπίεζαν στο μέτρο της εξουσίας τους.

Δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να συγκρίνω τον Αμερικανό πρόεδρο με τον Χίτλερ.

Ωστόσο, αφού το Ισραήλ χτύπησε το νοσοκομείο, έσφαξε 500 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, ο Μπάιντεν αγκάλιασε τον Νετανιάχου με χαμογελαστό πρόσωπο, μίλησε σαν να πανηγύριζε, θεώρησε την “άλλη πλευρά” υπεύθυνη για τη σφαγή και είπε “είμαι εδώ για να υποστηρίξω το Ισραήλ”, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο νέος Χίτλερ είναι ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου.

* Δεν το βρήκα σωστό που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ και στόχευσε αμάχους. Δεν το βρίσκω σωστό. Υπάρχει μια ηθική στον πόλεμο. Αλλά έχει μετατραπεί σε σφαγή και όχι σε υπόθεση της Χαμάς.

Ο αγώνας της Γάζας για ύπαρξη έγινε αγώνας για ανυπαρξία», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σελβί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια