GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΠΘ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ!


ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΠΘ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ!

Δεν χρειαζόταν να βρεθεί πλαστικό στο φαγητό της λέσχης για να πούμε πως «δεν πάει άλλο με την κατάσταση στις εστίες», όμως αυτό που έγινε με την σίτιση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στην εποχή λοιπόν που δεν είναι πλαστικό ούτε το καλαμάκι του καφέ, κάνανε πλαστική την μπριζόλα. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να τρώμε τέτοιο φαγητό και πιο απαράδεκτο να ακούμε τον Πρύτανη να πετάει από πάνω του το μπαλάκι των ευθυνών λες και διοικεί άλλο πανεπιστήμιο. Μάλλον αν ήταν για καμιά μπίζνα με εταιρίες θα έτρεχε, αλλά εδώ το πρόβλημα αφορούσε την κάλυψη των αναγκών μας.

Και να ήταν μόνο αυτό; Ανακαινίσεις που ξεσπιτώνουν εστιακούς και δεν ολοκληρώνονται ποτέ, ανύπαρκτες απολυμάνσεις και πάρτυ εντόμων και ποντικιών, ανύπαρκτη φύλαξη και φωτισμός με αποτέλεσμα συμφοιτητές μας να φοβούνται συχνά να πάνε μέχρι και στους κοινόχρηστους των κτιρίων, καμία απολύτως μέριμνα για δωρεάν μετακινήσεις και επί πληρωμή λεωφορεία, απροειδοποίητες διακοπές νερού. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και για όλα ακούμε πώς μόνη διέξοδος είναι να βάλουμε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη σε συνθήκες που οι οικογένειές μας δυσκολεύονται λόγω της ακρίβειας να καλύψουν τα αναγκαία.

Πλήρης εγκατάλειψη των εστιών από την Κυβέρνηση και το ΔΠΘ, καμία προτεραιότητα στην κάλυψη των δικών μας αναγκών από τη μία και γλέντι εκατομμυρίων ευρώ από την άλλη για τις διάφορες εταιρίες που αυγατίζουν τα κέρδη τους στις πλάτες μας.

ΤΟ «ΩΣ ΕΔΩ» ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

·         ΩΣ ΕΔΩ με την υποβάθμιση της ποιότητας της σίτισης! Εδώ και τώρα πρέπει να αυξηθεί η τιμή του σιτηρέσιού, να υπάρξει μέριμνα και έλεγχος της ποιότητας με ευθύνη του πανεπιστημίου και να μην μας ταΐζουν ανενόχλητα όσοι κερδίζουν από τις ανάγκες μας ότι θέλουν για να τους βγουν τα κέρδη. Οι λέσχες πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους και όχι σε εργολάβους που αντικειμενικά για να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία τους και πλαστικό θα μας ταΐζουν, και τις μερίδες θα μειώνουν, μέχρι θα μας λένε πως δεν δικαιούμαστε και σίτιση και θα πρέπει να την πληρώνουμε για να βγάλουν κι άλλα!

·         ΩΣ ΕΔΩ με τα σχεδόν 170 αναξιοποίητα δωμάτια που υπάρχουν στις εστίες! Δεν βλέπουν ότι η ακρίβεια σπάει κόκκαλα και ότι τα ενοίκια έχουν πάει στο θεό και αφήνουν  συμφοιτητές μας εκτός εστιών; Η ανακαίνιση των εστιών είναι αναγκαία ώστε να ζούμε ασφαλείς στα σπίτια μας, πρέπει όμως παράλληλα να καλύπτονται οι ανάγκες για στέγαση φοιτητών ειδικά όσο αυτή διαρκεί με ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία με ευθύνη του πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μία ανακαίνιση χωρίς σχέδιο και μέριμνα για το πότε θα ολοκληρωθεί στο σύνολο των κτηρίων των εστιών, που κάθε τρεις και λίγο θα καλούμαστε να μετακομίζουμε, με το πανεπιστήμιο να δηλώνει πώς παρά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των κτηρίων Β στο τέλος του 2023, τα δωμάτια δεν θα έχουν έπιπλα για να μείνουν φοιτητές, που σημαίνει και άλλη αναμονή! ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ! ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΟΎΝ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!

·         ΩΣ ΕΔΩ με την έλλειψη φύλαξης! Τώρα να υπάρξει μέριμνα για φωτισμό σε όλες τις εστίες, να υπάρχουν φύλακες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τόσα χρήματα βρέθηκαν στο άψε-σβήσε για την παράκαμψη απέναντι από τις εστίες –που στην τελική σιγά το έργο- . Δεν θα μπορούσαν να είχαν δοθεί χρήματα για λάμπες και φύλακες, για ασφάλειες ώστε να έχουμε ζεστό νερό, για σίτιση, να είχαν δοθεί σε εμάς για να βάλουμε έπιπλα και χρώματα στους κοινόχρηστούς μας; Δεν θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για να γίνει μια απεντόμωση στα κτίρια και να μην δίνουμε μάχη με τις κατσαρίδες;

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΠΘ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα όμως ελλείψεων και προβλημάτων που ζούμε δεν έπεσε κι από τον ουρανό. Όταν οι κυβερνήσεις για χρόνια πετσοκόβουν την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων (80% ψαλίδι μέσα σε μια δεκαετία με βάση τα επίσημα στοιχεία των κρατικών προϋπολογισμών), αυτή η εγκατάλειψη των εστιών έρχεται σαν λογικό αποτέλεσμα της πολιτικής τους. Όταν το κράτος που μας σκοτώνει στα Τέμπη, μας καίει στον Έβρο, μας πνίγει στην Θεσσαλία βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος και εμάς ως πελάτες σε ένα πανάκριβο Πανεπιστήμιο επιχείρηση. Γιατί το κέρδος είναι αυτό που τους νοιάζει όταν δίνουν την φοιτητική μέριμνα σε εργολάβους που κόβουν από την ποιότητα και την ποσότητα της σίτισης για να βάλουν στην τσέπη. Το κέρδος τους νοιάζει όταν ΝΔ και ΔΠΘ δεν φροντίζουν για δωρεάν μετακίνηση με πύκνωση δρομολογίων αλλά την αφήνουν εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες που ελαττώνουν δρομολόγια όταν δεν έχει πολλούς πελάτες. Το κέρδος τους νοιάζει όταν δεν δίνουν χρήματα για ενοικίαση δωματίων, για λάμπες και ασφάλειες αλλά προχωράνε σε υποτιθέμενες ανακαινίσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ, ξεσπιτώνοντας 150 εστιακούς, οι οποίες όχι δεν τελειώνουν, αλλά δεν ξεκινάνε καν –και μάλιστα θέλουν σε λίγο καιρό να αδειάσουμε και τα κτίρια Α.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ (ΟΥΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ)!

Ούτε θα φοβηθούμε κανέναν, ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι, ούτε θα τους περιμένουμε παθητικά! Στην τελική έχουμε αποκτήσει εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, που ότι έμεινε όρθιο στις εστίες το κρατήσαμε εμείς με τον αγώνα μας μέσα από τον Σύλλογό μας. Με το να μην τρώμε πλαστικές μπριζόλες, με την προσπάθεια να κλείσουν την λέσχη των εστιών και καταφέραμε να την κρατήσουμε ανοιχτή, με το 60λεπτο στα λεωφορεία που πέρυσι καταφέραμε να το καθυστερήσουμε ένα εξάμηνο. Με το 3ευρο που καταφέραμε και μπλοκάραμε πέρυσι στη λέσχη μας που ξεδιάντροπα ΔΠΘ και εργολάβος πήγαν να επιβάλουν. Ολόκληρα Πανεπιστήμια πετύχαμε να ανοίξουν μέσα στην πανδημία όταν η ΝΔ τα έκλεινε.

Η λύση για εμάς είναι στον οργανωμένο αγώνα και το ξέρουμε καλά. Πρέπει άμεσα οι εστιακοί να βγούμε στο προσκήνιο για όσα ζούμε, να κάνουμε την Πρυτανεία και όσους μας θέλουν  πελάτες να μας βλέπουν στον ύπνο τους. Να πάρουμε πάνω μας την οργάνωση της μάχης για να ζούμε αξιοπρεπώς, την προσπάθεια να ζωντανέψουμε τις εστίες μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

        Δωρεάν και ποιοτική σίτιση για όλους τους φοιτητές με ευθύνη του πανεπιστημίου και του κράτους. Έξω οι εργολάβοι από τις λέσχες. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΣΙΤΗΡΕΣΙΟ

        Δημόσιες και δωρεάν μεταφορές για όλους τους φοιτητές με ευθύνη του πανεπιστημίου. Άμεσα να εκδοθεί κάρτα μεταφοράς για όλους τους εστιακούς με ευθύνη του πανεπιστημίου από το υπάρχον κονδύλι που υπάρχει για τις μετακινήσεις

        Επαρκής φύλαξη της πανεπιστημιούπολης με ευθύνη του πανεπιστημίου και πλήρη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Φωτισμός παντού στις εστίες, άμεσες απεντομώσεις σε όλα τα κτίρια.

        Αναβάθμιση των εστιών και των κοινοχρήστων. Να μπουν πλυντήρια με ευθύνη του ΔΠΘ σε κάθε όροφο και να δοθούν χρήματα για έπιπλα και χρώματα ώστε να ομορφύνουμε τους κοινόχρηστους. Να γίνουν απεντομώσεις στους χώρους των εστιών.

        Άμεσα να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των εστιών! Να ενοικιαστούν επιπλέον δωμάτια σε ξενοδοχεία για τους συμφοιτητές μας που έχουν ανάγκη από δωμάτιο στις εστίες!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

  •          Συνέντευξη τύπου στη λέσχη των εστιών την Τρίτη 17/10 στις 12:30.
  •          Κινητοποίηση την Τετάρτη 18/10 στην φοιτητική μέριμνα στα ΠΡΟΚΑΤ.
  •          Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 19/10 στις 19:30 στη λέσχη των εστιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια