GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Black Friday 2023 και Cyber Monday 2023: Πότε είναι οι μεγάλες μέρες προσφορών

Ο Νοέμβρης κοντοζυγώνει και μαζί με αυτόν και δύο μεγάλες μέρες «γιορτής» για τον καταναλωτή καθώς οι προσφορές της Black Friday και της Cyb...


Ο Νοέμβρης κοντοζυγώνει και μαζί με αυτόν και δύο μεγάλες μέρες «γιορτής» για τον καταναλωτή καθώς οι προσφορές της Black Friday και της Cyber Monday θα του χαρίσουν χαμόγελα.

Όπως κάθε χρονιά, Black Friday επονομάζεται η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου και έτσι, φέτος πέφτει στις 24 Νοεμβρίου, μέρα που όλες οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών αναμένεται να βάλουν σε προσφορά χιλιάδες κωδικούς προϊόντων.

Όπως είθισται, εκπτώσεις θα βρουν οι καταναλωτές μία εβδομάδα πριν την Black Friday 2023, αλλά και λίγες μέρες αργότερα, καθώς η Δευτέρα που ακολουθεί, είναι η Cyber Monday!

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την ευκαιρία της Black Friday έχει δημιουργήσει τον δικό της «χρυσό δεκάλογο» των καταναλωτών για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει:

  •  Δείξτε προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές.
  • Διαβάστε τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.
  • Προσέξτε την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά προτού προβείτε σε συναλλαγή.
  • Προσοχή στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.
  • Προσοχή στις παραπλανητικές προσφορές.
  • Δείξτε μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.
  • Μην παρασύρεστε από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές.
  • Κουπόνια προσφορών και giftcards.
  • Ελέγξτε την πολιτική ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  • Συμφωνήστε την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.

Από πού άρχισε η Black Friday

Η Black Friday άρχισε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και έχει καθιερωθεί ως η επικερδέστερη μέρα του χρόνου για το λιανικό εμπόριο.

Πραγματοποιείται αμέσως μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δηλαδή, την τέταρτη Παρασκευή κάθε Νοέμβρη και σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη Black Friday πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1950 στη Φιλαδέλφεια.

Τότε ήταν που πλήθος καταναλωτών από τα προάστια είχαν κατακλύσει την πόλη τα επόμενα εικοσιτετράωρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ήταν τέτοια η κίνηση στους εμπορικούς και μη δρόμους που εκείνες μάλιστα τις ημέρες οι τροχονόμοι χρειάστηκε να δουλέψουν περισσότερες ώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια